Fostul director general al CNAPMC și- ar putea relua de luni funcția în cadrul companiei

Debarcat la începutul acestui de la șefia portului Constanța, în urma unei decizii a instanței, Nicolae Dan Tivilichi ar putea reveni de lunea viitoare pe funcție. Contactat telefonic fostul șef al portului a precizat că încă nu a luat o decizie în acest sens. “Nu este o decizie așa de ușor de luat. Nu m- am decis încă”, a declarat Dan Tivilichi, care a invocate probleme de sănătate, dar și faptul că va trebui să discute cu familia sa, dar și cu actuala conducere a portului Constanța. În prezent funcția de director general este ocupată de Daniela Șerban, fostul director economic al portului în mandatul lui Tivilichi. Întrebat de “Ziarul de Investigații” dacă a lăsat treburi nerezolvate în port, Dan Tivilichi a precizat: “Mi- am atins toate obiectivele. Am avut contract cu mandat”. Acesta a mai precizat că, potrivit organigramei portului, el va ocupa funcția de director general- adjunct, dacă binențeles va decide să se întoarcă.

Portul, locul unde se învârt milioanele

Un ministru de… plumb

Dan Țivilichi a fost investit la conducerea portului Constanța pe 1 septembrie 2016. Mandatul său nu a fost deloc unul ușor. Operatorii portuari privați erau la cuțite cu statul român din cauza chiriilor majorate, sediul CNAPMC era pichetat sistematic de angajații firmelor din port, lictația pentru prelungirea digului de larg avea probleme, etc. Treptat gălățeanul Tivilichi a reușit să dezamorseze conflictele și lucrurile păreau că intră pe făgașul normal, numai că la începutul acestui an lucrurile au scăpat de sub control. Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, a dispus pe 30 ianuarie Corpului de Control efectuarea unei acţiuni de verificare la nivelul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa SA- CN APMC. Au fost verificate aspectele referitoare la respectarea şi implementarea dispoziţiilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi alte aspecte ce ţin de activitatea companiei. Cu două zile inainte Curtea de Apel Constanța anulase procedura de selecție prin care a ajuns Tivilichi director general și astfel Tivilichi a rămas fără loc de muncă.

Procese în dane

Ce spun magistrații

„Anulează Procedura de selecţie pentru ocuparea funcţia de Director General al CN ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME S.A. iniţiată în baza Hotărârii Consiliului de Administraţie nr. 24/28.11.2016, Procesul- verbal privind verificarea şi evaluarea conformităţii administrative şi eligibilităţii dosarelor privind candidatura pentru funcţia de Director General şi Director Economic nr. 3098/27.01.2017 în ceea ce priveşte funcţia de Director General precum şi actele ulterioare de numire în funcţia de Director General al CN ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME S.A. întocmite urmare a Procedurii de selecţie pentru ocuparea funcţia de Director General al CN ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME S.A. iniţiată în baza Hotărârii Consiliului de Administraţie nr. 24/28.11.2016.”, arată Curtea de Apel Constanța.

Afaceri pe bani grei

APC, un cartof fierbinte

Administrația porturilor maritime este una dintre instituțiile- cheie la nivel național. Derulează activități și contracte pe bani grei iar partidele s- au bătut mereu pentru a- și impune favoriții la șefia CNAPMC. Controlată de Ministerul Transporturilor, proiectul de buget al companiei în acest an prevede venituri totale de 363.824.00 lei, cheltuieli totale 285.937 mii lei. De asemenea, potrivit proiectului, mai sunt prevăzute la capitolul „cheltuieli pentru investiții” 237.095 mii lei, iar la „cheltuieli eligibile din fonduri europene”- 1.550 mii lei.

Articolul precedentMarcel Ciolacu atrage atenția că fără PSD nu ar exista democrație
Articolul următorIohannis a lăsat fără decorații mai multe persoane. Printre acestea se numără Năstase, Voiculescu și Severin