Captură video- Facebook/Guvernul României
Captură video- Facebook/Guvernul României

Șeful Executivului Nicolae Ciucă a declarat, joi, că în ultimii doi ani, întreaga lume s-a confruntat cu un virus ce a pus la încercare sistemul medical din toate țările.

Acesta a amintit că „sănătatea un factor major pentru starea de bine a fiecăruia dintre noi, dar şi un indicator important al capacităţii de dezvoltare a societăţii în care trăim.”

Totodată, prim-ministrul a avertizat că după această criză sanitară, statele lumii se vor confrunta cu o criză economică ale cărei efecte se vor resimți „mult timp de acum înainte.”

„Severitatea COVID-19 se va diminua în timp”

Nicolae Ciucă le-a mulțumit medicilor și personalului sanitar care s-au implicat „până la epuizare” pentru sănătatea fiecărui pacient.

„Eforturile lor au contribuit în foarte mare măsură la depăşirea celor 5 valuri pandemice de până acum şi le mulţumesc tuturor pentru aceasta”, a precizat Ciucă.  

Totdată, acesta a amintit că în curând, potrivit OMS, răspândirea coronavirusului se va diminua în timp. Mai mult, Ciucă a promis că se vor face investiții în infrastructura spitalicească și pregătirea de specialitate a medicilor din sistemul de sănătate.

Șeful Executivului a spus că „sănătatea românilor nu poate și nu trebuie să mai aștepte.” Ciucă a declarat că această problemă a sistemului medical de la noi din țară se suprapune cu cea a încălzirii globale.

„Planeta noastră – Sănătatea noastră’, sub care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a ales să se desfăşoare anul acesta evenimentele dedicate Zilei Mondiale a Sănătăţii. Grija faţă de mediu este un element important pentru sănătatea populaţiei şi o dovadă de responsabilitate pe care ne-o asumăm prin deciziile la nivelul politicilor pe care Guvernul le promovează, pentru că o criză de mediu poate deveni în orice moment o criză de sănătate”, e de părere Nicolae Ciucă.

În încheierea mesajului său, oficialul a spus că medicii din România vor continua să salveze vieți și să îi ajute pe cei care au mai multă nevoie.

„Am încredere în medici şi în personalul din sistemul sanitar românesc, care salvează zilnic vieţi sau le redau oamenilor sănătatea, că îşi vor continua cu succes misiunea în slujba vieţii şi le mulţumesc, încă o dată, pentru aceasta!”, a concluzionat Ciucă.

Citește și: Competiția pentru conducerea PNL, absentă. USR, ironic la adresa lui Ciucă

Articolul precedent4 bărbați ucraineni au încercat să ajungă în România, traversând munții Maramureșului
Articolul următorGeorge Simion și-a făcut un test antidrog. Care sunt rezultatele
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.