Sursa foto: Pixabay

Meta a anunțat că vrea să își facă o monedă de schimb în cadrul aplicațiilor companiei, aceasta neavând legătură cu monedele digitale sau cu blockchain.

Compania ce deține Facebook și Instagram are de gând să introducă monedele virtuale în cadrul metaversului și a propriilor aplicații, informează news.ro.

Angajații companiei numesc moneda ce ar urma să apară în acest an Zuck Bucks. Nu există informații cu privire la modul cum va fi folosită moneda, dar cel mai probabil, cu ea se vor putea achiziționa produsele digitale din metavers.

Compania Meta caută soluții pentru problemele din ultimele luni

Potrivit Financial Times, Meta a luat ca exemplu jocul Roblox, care a lansat moneda Robux, prin care milioane de utilizatori din întreaga lume pot achiziționa produsele sale de gaming.

Pe lângă Zuck Bucks, compania americană vrea să lanseze așa-zisele jetoane sociale, cu care utilizatorii ar urma să fie recompensați pentru mai multe activități în cadrul Facebook sau Instangram.

De altfel, reprezentanții companiei vor discuta și despre posibilitatea ca Meta să ofere împrumuturi micilor companii. Totodată, printre cele mai importante proiecte financiare se numără NFT-urile. În luna mai, Meta va lansa suport pentru postarea şi partajarea NFT-urilor pe Facebook.

În ciuda numeroaselor idei pe care reprezentanții companiei Meta le are, situația rețelelor sociale controlate de Mark Zuckerberg se confruntă cu probleme serioase.

Potrivit Daily Mail, tot mai mulți tineri renunță la contul de Facebook și aleg Twitter sau Snapchat. Aceștia susțin că Facebook a devenit o platformă unde sunt prea mulți adulți, iar calitatea postărilor a devenit una critică. Tinerii sunt de părere că mulți publică informații prostești despre viața lor.

Mai mult, Meta nu a înregistrat nicio creștere a numărului de utilizatori lunari ai Facebook în ultimul trimestru al lui 2021, comparativ cu cel din 2020. După acest anunț, prețul acțiunilor Meta a scăzut cu 20%, iar fondatorul Facebook a avut o pierdere de 24 de miliarde de dolari.

Citește și: Facebook „închide ochii” la mesajele ostile adresate armatei și liderilor ruși

Articolul precedentAgent Green: ”Trebuie să hrănim oamenii, nu giganții care dețin fermele”
Articolul următor4 bărbați ucraineni au încercat să ajungă în România, traversând munții Maramureșului
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.