Sursa foto: Facebook

Compania Meta ce deține Facebook, Instagram și WhatsApp a anunțat că va permite răspândirea în spațiul public a mesajelor ostile adresate armatei ruse și a conducătorilor ruși, informează Reuters.

Andy Stone, responsabilul de comunicare în cadrul Meta, a anunțat că din cauza războiului pornit de Putin împotriva Ucrainei, vor exista anumite excepții în ceea ce privește mesajele de ură și violență.

„În contextul invaziei ruse în Ucraina, vom da dovadă de indulgenţă pentru forme de exprimare politică ce ar încălca în mod normal regulile noastre în ceea ce priveşte discursurile violente cum ar fi cele care solicită moartea invadatorilor ruşi”’, a spus Stone.

Facebook nu mai funcționează în Rusia

Mai exact, persoanele active pe rețelele de socializare vor avea posibilitatea să scrie, temporar, postări ce cer moartea liderului de la Kremlin sau a președintelui Lukanșenko. „Vom continua să nu autorizăm apeluri credibile la violenţă împotriva civililor ruşi”, a adăugat Stone.

Cu toate acestea, mesajele vor fi eliminate imediat dacă vor exista referiri la locația sau metoda prin care urmează să fie uciși cei doi lideri. Modificarea regulamentului privind mesajele de ură și violență va fi valabilă în mai multe țări, printre care se numără și România.

Apelurile de violență împotriva rușilor sunt permise doar dacă se vorbește în mod clar despre atacurile asupra Ucrainei.

Cu toate acestea, ambasada Rusiei în Statele Unite a caracterizat decizia companiei Meta ca fiind o „politică agresivă și criminală” împotriva poporului rus.

„Politica agresivă şi criminală a Meta care duce la incitare la ură şi ostilitate faţă de ruşi este revoltătoare. Acţiunile companiei sunt încă o dovadă a războiului informaţional fără reguli declarat împotriva ţării noastre”, a transmis ambasada rusă de la Washington. Mai mult, ambasada a cerut să se pună capăt acestor activități extremiste ale companiei Meta, iar făptuitorii să fie aduși în fața justiției.

Reamintim că în ultimele zile, alți giganți americani din domeniul tehnologic au decis să taie orice legătură cu Moscova după invazia rusească: Microsoft și Apple și-au întrerupt vânzările, iar Netflix, Intel şi Airbnb şi-au suspendat activităţile.

Citește și articolul: Statul nu va putea intercepta discuţiile pe WhatsApp şi Facebook

Articolul precedentMai multe maternităţi au fost distruse în urma bombardamentelor din Ucraina
Articolul următorCum sunt umiliți producătorii agroalimentari. Coaliția de guvernare „i-a luat în brațe” pe reprezentanții hypermarketurilor
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.