Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

România are nevoie de securitate alimentară, de combaterea foametei și trebuie să reducă, pe cât de mult posibil, emisiile de gaze cu efect de seră.

Organizația neguvernamentală Agen Green a precizat că, pentru obținerea unor schimbări benefice, românii trebuie să schimbe și modul în care fac agricultură și în care se hrănesc.

Asta ne spune și ultimul raport al Grupul Interguvernamental pentru Schimbări Climatice (IPCC). Trebuie să facem saltul de la a „hrăni” giganții care dețin fermele de creștere intensivă a animalelor la a hrăni cu adevărat oameni”, au precizat reprezentanții Agent Green pe, pe contul de Facebook.

Potrivit datelor furnizate de Comisia Europeană, aproape două-treimi din producția UE de cereale și 70% din producția de semințe oleaginoase este destinată creșterii animalelor

Conform comunicatului, aceste cantități nu sunt, însă, nici pe departe suficiente pentru a hrăni miliardele de animale crescute pentru carne, lactate și ouă în ferme industriale.

Așa că mai suplimentăm, ne atrage atenția europarlamentara Anja Hazekamp, importând anual milioane de tone de soia, provenite în principal din monoculturile industriale care distrug pădurile tropicale din America Latină”, se mai arată în comunicat.

Dar de ce ar fi o problemă faptul că 95% din aceste importuri nu hrănesc oameni (nu direct, în orice caz), ci animale?

Agent Green a atras atenția asupra acestei explicații și în campania dedicată alimentației sustenabile: e un mod ineficient și nesustenabil de a ne hrăni.

Informațiile despre campania -Alimentație Sustenabilă- pot fi găsite aici

Obiective pe care românii trebuie să le ia în considerare până în 2024

  • reducerea numarului de boli asociate consumlui excesiv de carne și grăsimi de origine animală;
  • reducerea consumului și producției de produse de origine animală din România, prin inlocuirea graduală a acesteia cu alternative de origine vegetală atât în alimentație, cât și în agricultură, oferite și susținute de stat;
  • 50% dintre opțiunile alimentare existente în magazine, restaurante și instituții publice să fie bazate pe plante.
Articolul precedentIncendiu la Spitalul de Psihiatrie din Roman
Articolul următorZuckerberg vrea să-și facă propria valută virtuală
Jurnalist full-time / Pesimist part-time