Deputatul PSD, Daniel Ghiță a cerut desecretizarea contractelor pe care Guvernul le-a încheiat în perioada pandemiei de Covid, transmite Agerpres. Mai mult, deputatul a precizat că umblă fără mască prin Parlament pentru că nu știe de declararea pandemiei în România.

Miercuri, deputatul a fost surprins, din nou, fără mască, deși legislația în vigoare interzice acest lucru în spațiile publice închise.

„Cei care ne conduc de un an şi patru luni să răspundă pentru toate crimele, atrocităţile pe care le-au făcut până acum. E declarată pandemia în România? Eu nu ştiu că e declarată în România. (…) Vorbiţi cu Guvernul să desecretizeze toate contractele pe care le-a făcut în perioada de pandemie. Asta e economia ţării. Sunt 40 de miliarde de euro pe care Guvernul Cîţu şi Orban le-a împrumutat, dar nimeni nu răspunde pentru banii ăştia. (…) Astea sunt cele mai importante. Guvernul respectă cetăţenii pentru că a împrumutat ţara şi până la urmă şi copiii noştri vor rămâne să plătească datoria?”, a răspuns Daniel Ghiță.

La protest, cu masca pe-o ureche

De altfel, deputatul PSD, fost luptător de K1, a participat la protestul din Piața Victoriei, iar masca sa nu era pe față, ci ținută de urechea dreaptă. „Participă în calitatea de cetățean. Nu cred că avem ce să îi reproșăm. Acolo se vorbește despre libertate. Nu și-a pus PSD pe tricou.”, a spus Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD, despre subalternul său din PSD, la România TV. Semn clar de o delimitare de astfel de comportamente ale membrilor PSD.

Săptămâna trecută, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a fost surprins, pe holul Parlamentului, fără mască, iar pentru această încălcare a măsurilor a fost amendat cu 1.500 de lei. Iar ministrul Muncii, Raluca Turcan a fost amendată, cu 500 de lei, pentru nepurtarea măștii într-un spațiu public, după ce o fotografie cu aceasta a fost publicată pe o rețea de socializare.

Daniel Ghiță (PSD), băgat în „corzile” CNCD

Articolul precedentAndreea Moldovan (MS): „Două săptămâni de carantină națională ar face minuni”
Articolul următorDrulă: „Un cartel se destructurează cu ranga”