Drulă: „Un cartel se destructurează cu ranga”

Contrucțiile provizorii, ilegale, de la metrou au fost dărâmate în această dimineață, cu scandal și amenințări

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a anunțat că „epoca mafiei de la metrou” s-a încheiat, iar ceea ce s-a întâmplat în cursul acestei zile a fost „o ultimă zvâcnire”, dar mai ales că legea trebuie respectată, nu tocmită.

„Legat de situaţie de la Metrorex. Legea e lege şi nu e tocmeală. Ministerul Transporturilor a transmis o notificare Metrorex. Acele construcţii provizorii sunt ilegale sub multiple aspecte, cel mai important e că nu au autorizaţie de construire sau aviz, nu au dreptul legal, comercial, de a ocupa acel domeniu public. Acele spaţii sunt ocupate fără drept de 3 ani. E foarte important că sunt nenumărate rapoarte care identifică probleme la siguranţă de incendiu”, a spus ministrul Drulă.

Acesta a ținut să îi felicite pe cei care s-au implicat în demersul de desființare a chioșcurilor din pasajele metroului. „Vreau să spun că un cartel se destructurează cu ranga. Felicit pentru un act de asumare şi de curaj.  Primari din alte sectoare sunt notificaţi. Mi-a confirmat domnul Băluţă, Clotilde Armand, primarul sectorului 6. Nu am apucat să vorbesc cu ceilalţi doi primari, dar sunt sigur că vor acţiona cum trebuie. Scandalul de la metrou e ultimă zvâcnire a mafiei. Acea epocă s-a încheiat. Epoca civilizaţiei începe acum”, a spus Cătălin Drulă, într-o conferință de presă.

Directorul Metrorex a oferit „imaginea zilei”

Directorul general Metrorex, Ștefan Paraschiv a oferit „imaginea zilei”, în încercarea sa de a deschide ușa unuia dintre magazinele de le metrou, cu o rangă. Spațiul nu fusese evacuat și era încuiat. La fața locului s-au aflat și Poliția și Jandarmeria.

De altfel, deținătorii acestor spații comerciale au fost notificați încă din 25 martie, iar a doua zi întreaga activitate a metroului a fost suspendată, ca urmare a protestului spontan, în spatele căruia se află liderul de sindicat Ion Rădoi, chiar patronul firmei ce deține aceste spații.  

A început demolarea spațiilor comerciale de la metrou

Articolul precedentDaniel Ghiță nu este sigur de existența pandemiei, în România
Articolul următorGhiță a înfundat limba română în adâncuri poetice