Ghiță a înfundat limba română în adâncuri poetice

Campion Mondial la categoria grea la kickboxing, Ghiță pierde în fața limbii române

După deja celebrul meci Daniel Ghiță – limba română din Parlament, de acum câteva săptămâni, Ghiță se ia, iar, la trântă.

Cu cine? Tot cu limba română, bineînțeles!

Încercând să demonstreze că prețuiește nespus limba română, Ghiță merge pe modelul ”limba noastră-i o comoară” și o înfundă atât de bine încât, atunci când are nevoie de ea, nu mai știe unde s-o găsească.

Dar ce a făcut Ghiță, din nou?

Iar n-a purtat masca în Parlament.

Așa că jurnaliștii i-au pus o întrebare banală: De ce nu respectă legea și nu poartă mască în spațiile închise.

Pentru oricine altcineva, răspunsul ar fi fost simplu: nu vreau, n-am chef, mi-a mâncat-o cățelul etc. Oricum, un răspuns cât de cât pe subiect.

Nu și pentru Ghiță! El a căutat intens sensul ascuns al întrebării și, pentru că nu l-a găsit, s-a gândit să răspundă, totuși, ceva. Incoerent. Și total pe lângă subiect.

Repetăm întrebarea: De ce nu purtați mască?

Răspunsul: ”Cei care ne conduc de un an şi patru luni să răspundă pentru toate crimele, atrocităţile pe care le-au făcut până acum.

Dar asta nu e tot! În continuare, Ghiță dovedește că e total pe dinafară. El nu urmărește știri, nu citește ziare, ba chiar se pare că și-n Parlament când merge, nu ascultă mare lucru. Altfel nu-mi explic cum ar putea declara, cu atâta nonșalanță, că el nu știe nimic, de nicio pandemie.

E declarată pandemia în România? Eu nu ştiu că e declarată în România.

Ca să nu pară neștiutor, Ghiță o dă cotită

Pentru a demonstra, totuși, că are cuvintele la el, se lansează într-o discuție doctă despre contracte, economie, datorii și viitorul copiilor țării. Asta așa, să nu credem că-l păcălește pe el o conspirație de grădiniță!

E drept, nu pică în plasa ”conspirațiilor”, dar nici să răspundă cu subiect și predicat la o întrebare simplă, în limba română, nu prea vrea, se pare.

Din păcate pentru el, nici acest meci nu pare să-l fi câștigat. Oare nu-i e dor de momentele în care obținea, victorie după victorie, în ring? Și dacă da, nu vrea să facă ceva în privința asta?

Articolul precedentDrulă: „Un cartel se destructurează cu ranga”
Articolul următorCiolacu se revoltă și vrea o nouă moțiune simplă. Vizată este Raluca Turcan
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.