Curs de Guvernare

Doi secretari de stat, Ioan Sabin-Sărmaș și Iulian Popescu, se află pe „lista scurtă” pentru Ministerul Digitalizării, potrivit Antena 3, care citează surse liberale.

Potrivit acestora, decizia finală nu a fost încă luată, urmând ca cel mai probabil luni sau marți să fie stabilit și numele celui care va prelua portofoliul de la interimarul Virgil Popescu (Energie).

Florin Roman și-a dat demisia în urma dezvăluirilor făcute de jurnaliștii de la Libertatea, potrivit cărora liberalul și-a trecut în CV o diplomă inexistentă: licența în economie la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj.

De altfel, chiar rectorul UBB, Daniel David, a precizat faptul că i-a cerut fostului mnistru să clarifice situația.  „Noi i-am și transmis într-un fel domnului ministru că trebuie să corecteze în CV, iar discrepanțele care au fost să le explice”, a declarat Daniel David, la Digi 24.

Între timp, de pe site-ul oficial al Camerei Deputaților, pe pagina dedicată lui Florin Roman a dispărut CV-ul incriminat.

Roman, cel care susține că a plecat din această funcție „cu fruntea sus”, a scris într-o postare pe contul său de socializare că i s-a lipit „eticheta de plagiator” fără ca vreo instanță sau comisie să dea un astfel de verdict, dar că întregul scandal la adresa lui este pornit de cei care „au pus ochii” pe „cele 2 miliarde de euro pentru conectarea în regim de monopol la digitalizare”. Acestora, Roman a ținut să le transmită un singur lucru: că au învins. „Nu ați reușit să mă acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijențe în CV”, a mai scris deputatul liberal.

O cincime din fondurile PNRR, pentru digitalizare

Autoritățile române au alocat puțin peste 20% din valoarea totală a fondurilor din PNRR, adică 5,97 miliarde de euro, pentru proiectele de digitalizare. Astfel, cea mai mare parte din aceste fonduri destinate digitalizării sunt pentru componenta „transformare digitală”, privind reforma sectorului public, a conectivității și securității cibernetice, astfel încât să fie redusă, pe cât se poate, birocrația.

Iohannis a semnat demisia lui Florin Roman de la Digitalizare

Articolul precedentRafila: „Ne găsim practic în valul 5 al pandemiei”
Articolul următorPreședintele din Filipine a ordonat arestarea persoanelor nevaccinate împotriva COVID-19