Sursa foto: Time Magazine

Președintele din Filipine a decis să impună noi măsuri dure pentru limitarea răspândirii coronavirusului în rândul populației. Șeful statului a ordonat tuturor liderilor comunităților din întreaga țară să îi aresteze pe cei nevaccinați împotriva COVID-19 care ies din case.

„Ordon acum conducătorilor (de sate – n. red.) să îi caute pe cei nevaccinaţi şi să le ceară pur şi simplu sau să le ordone să nu iasă. Iar dacă refuză, dacă ies din case şi umblă prin comunitate, pot fi reţinuţi. Iar dacă refuză, atunci conducătorul fiind o persoană cu autoritate, este în drept să îi aresteze pe cei recalcitranți”, a spus preşedintele filipinez  Rodrigo Duterte la o întâlnire cu grupul operativ împotriva COVID-19, relatează Reuters.

Președintele filipinez: „Vaccinați oamenii în somn”

De asemenea, purtătorul de cuvânt al președintelui, Karlo Nograles, a menționat că această măsură este valabilă la nivel național și a cerut populației să respecte instrucțiunile autorităților. Mai mult, el a precizat că această directivă impusă persoanelor nevaccinate are ca și scop protejarea populației, „deoarece lipsa vaccinului îi periclitează pe toți.”

Noile măsuri au fost luate în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 din cauza mobilității populației în perioada de sărbători.

În urmă cu două luni, președintele din Filipine a venit cu o idee unică pentru a vaccina persoanele care încă refuză administrarea serului. Șeful statului a precizat că cei care nu se imunizează împotriva COVID-19 trebuie căutați și vaccinați în timp ce dorm.

„Dacă nu vor, hai să mergem în casele lor şi să-i injectăm când se lasă noaptea. Eu o voi face, eu voi conduce călătoria”, a declarat Duterte, citat de CNN.

Reamintim că Filipine se confruntă cu o problemă masivă privind achiziționarea de vaccinuri împotriva coronavirusului. Vaccinarea anti-Covid a început în țara asiatică pe 1 martie 2020, la un an de la primele cazuri de infectare cu coronavirus.

De la debutul campaniei de vaccinare, peste 51,7 milioane de filipinezi (47,1 %) au fost vaccinați cu schema completă, fiind administrate 112 milioane de doze de vaccin. Reamintim că Filipine a înregistrat aproape 3 milioane de infecții cu COVID-19 și peste 51.000 de decese provocate de virus.

Italia introduce vaccinarea obligatorie pentru persoanele în vârstă de peste 50 de ani

Articolul precedentDoi secretari de stat, pe „lista scurtă” pentru Ministerul Digitalizării
Articolul următorIpocrizie în administrația din Sectorul 1. Clotilde Armand se laudă cu stații de încărcare pentru mașini electrice. În realitate, amenajarea acestora e obligatorie
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.