Florin Roman / Foto: Facebook

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri,  decretul privind demisia lui Florin Roman din funcția de ministrul al Digitalizării, precum și cel prin care l-a desemnat, ca interimar, pe Virgil Popescu, ministrul Energiei.  

Potrivit Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul prin care se ia act de demisia lui Florin-Claudiu Roman, ministrul cercetării, inovării și digitalizării, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului. De asemenea, șeful statului a semnat decretul de desemnare a lui Virgil-Daniel Popescu, ministrul energiei, ca ministru al cercetării, inovării și digitalizării, interimar.

Reamintim că în urmă cu două zile, Klaus Iohannis a anunțat că a primit și acceptat demisia lui Roman, cel care susține că pleacă din această funcție „cu fruntea sus”.

Mai mult, într-o postare făcută pe contul său de socializare, Roman a afirmat că i s-a lipit „eticheta de plagiator” fără ca vreo instanță sau comisie să dea un astfel de verdict, dar că întregul scandal la adresa lui este pornit de cei care „au pus ochii” pe „cele 2 miliarde de euro pentru conectarea în regim de monopol la digitalizare”.

 Acestora, Roman a ținut să le transmită un singur lucru: că au învins. „Nu ați reușit să mă acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijențe în CV”, a mai scris deputatul liberal.

Florin Roman și-a dat demisia în urma dezvăluirilor făcute de jurnaliștii de la Libertatea, potrivit cărora liberalul și-a trecut în CV o diplomă inexistentă: licența în economie la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj.

De altfel, chiar rectorul UBB, Daniel David, a precizat faptul că i-a cerut fostului mnistru să clarifice situația.  „Noi i-am și transmis într-un fel domnului ministru că trebuie să corecteze în CV, iar discrepanțele care au fost să le explice”, a declarat Daniel David la Digi 24.

Între timp, de pe site-ul oficial al Camerei Deputaților, pe pagina dedicată lui Florin Roman a dispărut CV-ul incriminat.

PSD acuză dubla măsură a celor de la USR

Articolul precedentPetardele – periculoase, inutile și ilegale
Articolul următorNicușor Dan „face jocul” Eco Sud. Acceptă ca bucureștenii să plătească bani mulți și să rămână cu gunoiul în stradă. Document