Marcel Ciolacu: Eu îmi mențin părerea că pe data de 8 decembrie vom intra în spațiul Schengen

Liderul PSD nu crede că Austria se poate opune pe nedrept intrării României în Schengen

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că își menține părerea că pe data de 8 decembrie România va intra în spațiul Schengen. Liderul PSD nu crede că Austria „se poate opune pe nedrept” intrării României. „Sunt ferm convins că vor fi discuții până în ultima clipă. Și eu comunic cu domnul prim-ministru. O să am și astăzi o discuție. Haideți să vorbim pe 8 decembrie”, le-a declarat liderul PSD, potrivit digi24.ro.

„Eu îmi mențin părerea că pe data de 8 decembrie vom intra în spațiul Schengen și nu cred că un alt stat al UE cum e Austria se poate opune pe nedrept intrării României în Schengen”, a subliniat Marcel Ciolacu.


Austria este singurul stat membru al Uniunii Europene care se opune intrării României și Bulgariei în Schengen, după ce guvernul olandez a anunțat vineri că Parlamentul de la Haga își va da acordul pentru accederea României și Croației. Ministrul de interne austriac, Gerhard Kartner, a făcut sâmbătă o nouă declarație prin care respinge intrarea României și a Bulgariei în Schengen. Într-un interviu pentru publicația „Kurier”, ministrul de interne a spus că pentru țara sa, momentan, are sens doar includerea Croației în spațiul european de liberă circulație.

Potrivit lui Gerhard Kartner, românii și bulgarii ar avea în continuare probleme cu protecția frontierelor externe, respingerea solicitanților de azil și distribuirea acestora, numărul de migranți ilegali prinși la frontierele Austriei scăzând puternic în cursul lunii noiembrie.

Acesta s-a opus puternic în ultimele două săptămâni aderării României la Schengen pe motiv că ar fi permis trecerea migranților, transmite radioul public austriac. Ambasadorul Emil Hurezeanu explică faptul că procentul de 40% migrație ilegală în Austria, invocat de guvernul de la Viena face parte dintr-un sondaj cu un eșantion mic,  care nu reflectă situația reală. Emil Hurezeanu afirmă că în ultima perioadă raporturile dintre cele două ministere de Interne din Austria și România au fost dintre cele mai bune, miniștrii felicitând-se în mai multe rânduri pentru colaborare și rezultate.

Câteva sute de angajați ai rafinăriei Petromidia protestează pentru salarii mai mari

Articolul precedentCâteva sute de angajați ai rafinăriei Petromidia protestează pentru salarii mai mari
Articolul următorStudentă din Cluj, selectată pentru a fi observator la evaluările unui program european