Câteva sute de angajați ai rafinăriei Petromidia protestează pentru salarii mai mari

Municitorii s-au adunat pe platoul din fața administrației rafinăriei Rompetrol Petromidia din Năvodari, la terminarea turei de noapte. 

Peste 300 de angajaţi de la Rafinăria Petromidia protestează, marţi,  în semn de nemulţumire față de amânarea negocierilor pentru creşterile salariale. Muncitorii refuză să mai intre la muncă până când nu vor primi un răspuns din partea conducerii, activitatea rafinăriei nefiind afectată de protestul spontan, potrivit digi24.ro.

Angajații s-au adunat pe platoul din fața administrației rafinăriei Rompetrol Petromidia din Năvodari, la terminarea turei de noapte. 

Printre revendicările protestatarilor se află creșterea salariilor începând din luna decembrie, condiții mai bune de muncă și încadrarea în grupa de muncă superioară care le-ar permite să iasă mai repede la pensie.„Suntem în negocierea salarială din luna septembrie, am încheiat negocierea contractului colectiv de muncă, dar nu s-a finalizat creșterea salarială. Am cerut o creștere salarială de 1.500 de lei, deocamdată nu sunt mandatați să finalizeze negocierile și dau acum o primă de 3.000 de lei și negociem prin februarie, dar oamenii nu acceptă așa ceva”, a declarat liderul sindical de la Petromidia, Petre Tancă.

Angajații sunt nemulțumiți de faptul că reprezentanții conducerii resping negocierea cu liderii sindicatului, care au cerut majorarea drepturilor salariale. Ei cer ca creșterile să fie aplicate direct din luna decembrie.

Liderul de sindicat Petre Tancă, a precizat că nu ştie durata acestui protest. “Nu ştiu cât va dura, depinde de administratie să vină cu un răspuns. Acesta este respectul lor pentru salariaţii care fac producţie. Nu avem niciun semnal din partea conducerii”, a mai declarat Petre Tancău.

Sindicalistul a spus că oamenii au venituri de aproximativ 3.000 de lei, bani despre care afirmă că sunt puțini pentru a întreține o familie. Potrivit acestuia, munca este una dificilă și periculoasă, el făcând referire la evenimentele care pot avea loc în timpul activității.

Mașinile șoferilor care circulă cu viteză excesivă în Austria vor fi confiscate


Articolul precedentMașinile șoferilor care circulă cu viteză excesivă în Austria vor fi confiscate
Articolul următor Marcel Ciolacu: Eu îmi mențin părerea că pe data de 8 decembrie vom intra în spațiul Schengen