Mașinile șoferilor care circulă cu viteză excesivă în Austria vor fi confiscate

În funcție de viteză, mașina poate fi confiscată pentru două săptămâni sau definitiv

 Potrivit unei modificări legislative din Austria, șoferilor prinși cu viteză excesivă li se confiscă mașinile. În funcție de viteză, mașina poate fi confiscată pentru două săptămâni sau definitiv. Modificarea legislației anunțată de coaliția de guvernare a conservatorilor și a Partidului Verzilor, urmărește înăsprirea regulilor rutiere în Austria, similar cu cele din Germania și Elveția, potrivit ziare.com.

Autoritățile locale spun că încearcă să țină sub control cursele ilegale pe stradă și cazurile în care șoferii circulă cu viteză extrem de mare, care se soldează deseori cu decesesele unor oameni nevinovați

„La vitezele despre care vorbim aici, nimeni nu deține pe deplin controlul vehiculului său. Mașina devine o armă incontrolabilă și un pericol pentru oameni complet nevinovați”, a declarat ministrul Transporturilor, Leonore Gewessler, reprezentantul Partidului Verzilor, în cadrul unei conferințe de presă în care a prezentat planul. Potrivit noii legislații, oricine persoană care este prinsă conducând cu 60 km pe oră peste limita de viteză în localități, care este de obicei de până la 50 km/h sau cu 70 km/h peste limita de viteză în afara localității, unde limita este de până la 130 km/h, va avea mașina confiscată până la două săptămâni, potrivit planului guvernului.

Șoferilor care sunt prinși de mai multe ori că au condus cu viteză excesivă sau au circulat excesiv de repede, cu peste 80 km/h peste limita peste limita de viteză în localitate sau cu peste 90 km/h peste limita de viteză în afara localitățiii, li se va confisca mașina definitiv și va fi scoasă la licitație, a spus Leonore Gewessler.

 Cel mai recent plan se adaugă măsurilor introduse anul trecut care au au prelungit perioada pentru care șoferii rămân fără permis dacă conduc cu viteză și viteză extrem de mare. „Cel care nu mai are mașină nu mai poate accelera. Tocmai de aceea această măsură are atât de mult un succes în alte țări – pentru că lovește acolo unde doare și protejează populația generală”, a spus Leonore Gewessler, adăugând că, deși măsurile au fost dure, erau necesare.

Primarul Timișoarei a primit nuielușe de la tineretul liberal

Articolul precedentMinistrul Culturii avertizează că primarul Clotilde Armand ar vrea să încalce legea
Articolul următorCâteva sute de angajați ai rafinăriei Petromidia protestează pentru salarii mai mari