Sursa: Facebook

Când nu fac politică „de top”, tinerii din PNL se țin de șotii – sau cel puțin aceasta ar da de înțeles un gest făcut aseară de cei care vor duce mai departe crezul liberal.

Astfel, o parte dintre membrii Tineretului Național Liberal (TNL) Timișoara și ai Clubului Elevilor Liberali (CEL) Timiș au dat mână cu mână și au făcut o „glumiță” de Moș Nicolae, poposind la ușa Primăriei Municipiului Timișoara, unde au lăsat… nuielușe.

Nuielușele atent pregătite de tinerii liberali au fost dedicate primarului Dominic Fritz și viceprimarului Ruben Lățcău, ambii membri ai USR:

În noaptea de 5 spre 6 decembrie, copiii cuminți își lustruiesc ghetuţele deoarece Mos Nicolae vine pe la ei să le aducă daruri. În politică, cei mai neascultători primesc lângă dar şi o nuieluşă să le aducă aminte că trebuie să asculte de cei care le-au dat votul.

În această seară, ghetuțele erau pregătite la poarta Primăriei Timișoara, iar mesagerii lui Moș Nicolae – TNL Timișoara și CEL Timiș – au lăsat mai multe nuielușe, pentru primarul Dominic Fritz și viceprimarul Ruben Lațcău.

Sperăm că și-au învățat lecția aspră și anul viitor vor asigura căldură în locuințe, curățenie în oraș și un trafic ușor”, se arată în postarea TNL Timișoara.

Inițial, până să finalizeze postarea și să termine cu editările, finalul era diferit: „Sperăm că și-au învățat lecția aspră și anul viitor vor asigura căldură în locuințe, curățenie în oraș și un trafic ușor”.

În paralel, o postare legată de glumița tinerelor speranțe din PNL a apărut și pe pagina Clubului Elevilor Liberali Timiș:

A venit Moș Nicolae la Primăria Timișoara!
La cât de cuminți au fost până acum, Moș Nicolae le-a adus useriștilor din Primărie nuielușele bine meritate…
Voi ați fost cuminți? Ce v-a adus moșul?”.

Cu toate acestea, este bine de știut că Primăria Timișoara, ca municipiu, nu are doar un primar și un viceprimar. Însă numele celui de-al doilea viceprimar al municipului, Cosmin Gabriel Tabără Amânar, a fost trecut sub tăcere. Cosmin Gabriel Tabără Amânar este de profesie avocat și soțul Simonei Amânar. Acesta este și liberal, așa că era un gest frumos din partea colegilor săi de partid, mai tineri, să îi fi lăsat simbolic măcar un fruct, o ciocolățică, o atenție…

Acum, pentru cei curioși, Moș Nicolae este o legendă, în timp ce Sfântul Nicolae este o persoană istorică reală, un ierarh și un sfânt al Bisericii care a avut o contribuție extraordinară în ceea ce privește viața bisericească.

În calendarul creștin-ortodox pe 6 decembrie îl sărbătorim pe Sfântul Nicolae și, potrivit Libertatea, se spune că acesta a fost episcop de Myra, recunoscut ca sfânt începând cu secolul al XVI-lea. S-a născut în jurul anului 280, într-o familie bogată, în localitatea Patara, în provincia Lichia, din partea asiatică a Turciei de astăzi.

Se spune că sfântul a salvat de la prostituţie trei surori foarte sărace, al căror tată se gândise deja să le împingă spre desfrâu când Sfântul Nicolae le-a sărit în ajutor, aruncând punguliţe cu bani în camerele fetelor. Acestea s-ar fi căsătorit la puţin timp după primirea darurilor.

Aceeași sursă scrie că, în conformitate cu legenda, în anul 325, Sfântul Nicolae a participat la primul Sinod Ecumenic de la Niceea, eveniment în cadrul căruia Arie, un preot din Alexandria, a susţinut că Iisus Hristos nu este de aceeaşi natură cu Dumnezeu Tatăl. Deranjat de această afirmaţie, Sfântul Nicolae i-a dat o palmă ereticului. De aici a rămas în tradiție ca acelor neascultători, Moș Nicolae să nu le aducă daruri în ghetuțe, ci o nuielușă din ram de măr, iar dacă aceasta, pusă în apă, va înflori până de Crăciun, înseamnă că sfântul „a mijlocit” iertarea celui care a fost lovit.

Acum nu știm dacă tinerii din PNL au urmat până la capăt obiceiul legat de ramul de măr sau pur și simplu au rupt ce crengi au găsit la îndemână.

Articolul precedentInspector în Primăria Pașcani, judecat pentru trafic de influență
Articolul următorMinistrul Culturii avertizează că primarul Clotilde Armand ar vrea să încalce legea