Sursa: Facebook

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au finalizat un rechizitoriu în care o femeie este acuzată că a primit zeci de mii de euro de la mai multe persoane, în schimbul facilitării unor demersuri la Primăria Pașcani, instituție unde lucra ca inspector în cadrul Compartimentului Secretariat/ Registratură.

În vară, inculpata a fost reținută, iar mai apoi a fost plasată sub control judiciar, măsură care a fost prelungită succesiv. Acum măsura se va discuta la Tribunalul Iași, acolo unde este judecat și dosarul acesteia.

Potrivit DNA, inculpata – pe numele său Monica Oneață, a comis mai multe infracțiuni de trafic de influență. Dacă în vară femeia era acuzată de trafic de influență în formă continuată – opt acte materiale – în timpul anchetei s-au mai descoperit și alte asemenea fapte, astfel că acum s-a ajuns la 13 capete de acuzare.

În perioada septembrie 2019 – iulie 2021, inculpata Oneață Monica ar fi pretins și primit de la mai multe persoane sumele totale de 37.100 euro și 37.900 lei, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor funcționari din cadrul Primăriei Municipiului Pașcani și că îi va determina pe aceștia să rezolve diverse solicitări ale persoanelor care au remis sumele de bani, constând în angajări în cadrul instituției menționate mai sus, obținerea unor autorizații de construire, a avizelor sau a altor documente necesare construcției unor imobile, încadrarea în grad de handicap și obținerea pensiei aferente.
În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii
”, se arată într-un comunicat.

Tot aici se mai detaliază că patru dintre persoanele care i-ar fi dat bani acesteia au recunoscut deja acuzațiile, astfel că au încheiat acorduri cu procurorii, admițând că au comis infracțiuni de cumpărare de influență:

În prezența apărătorilor aleși, cei patru inculpați au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, au acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și au fost de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, respectiv 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepselor”.

Articolul precedentMinistrul Familiei, Gabriela Firea, prezentă la „Dreptul de a fi dezinstituționalizat”: „Să găsim cele mai bune soluții pentru copii”
Articolul următorPrimarul Timișoarei a primit nuielușe de la tineretul liberal