Medicul Adrian Wiener, despre certificatul verde. „Este o reținere din partea PSD-ului”

Proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde (vaccinare, testare negativă Covid sau trecere prin boală) la locul de muncă se află în discuții în comisii, la Camera Deputaților.

Medicul Adrian Wiener, deputat USR, consideră că social democrații vor încearca să „îndulcească” certificatul verde, pe care de altfel îl numesc „certificat Covid”, susținând că aceștia au o anumită reținere în aprobarea lui, în forma ce a ajuns la Camera Deputaților.

„Ideal ar fi ca decizia, chiar politică fiind, să fie luată în baza implicațiilor în ceea ce privește sănătatea publică. Evident, este o reținere din partea PSD-ului, mai ales din partea PSD-ului, în a lua măsuri impopulare și este practic amânată această decizie, încearcă să fie pregătită comunicațional, probabil vor găsi formule de a o îndulci, de a crește praguri sau știu eu, de a elimina anumite sectoare din economie unde să fie obligatoriu acest certificat verde”, a declarat Wieder la RFI.

Totodată, deputatul susține că deși reținerea este una politică, aprobarea acestui document ține de sănătatea publică, în special prin creșterea ratei de vacinare, care ar diminua riscurile de infectare la locul de muncă,și desigur, ar scădea numărul de îmbolnăviri. „Eu sper ca acum, având responsabilitatea guvernării și fiind responsabili de aceste decizii, să se decidă cât mai repede. E adevărat, este o măsură impopulară, este o măsură care a născut foarte multe zbateri, am primit cu toții sute de mesaje, chiar mesaje de amenințare. Este o măsură care cu siguranță va genera proteste, dar cred că este o măsură corectă până la urmă, pentru că prin ceea ce a trecut acest popor, prin această catastrofă sanitară, cred că suntem datori cu toții, reprezentând interesul public, să încercăm să o limităm”, a mai spus deputatul Wiener, cel care anul trecut, deși parlamentar, a fost în „prima linie” în spitalul din Arad.

Reamntim că în Senat, proiectul de lege, „scris prost”, după opinia lui Alexandru Rafila, a fost respins cu 67 de voturi „pentru”, cu două sub limita necesară.

De altfel, ministrul Sănătății, deputatul Alexandru Rafila, consideră că certificatul verde este „un drum spre normalitate”, însă trebuie găsită „o variantă mai uşor acceptabilă de către populaţie şi care să ofere şi protecţie”, mai mult, acesta ar trebuie „să fie introdus când lucurile anunţă o agravare a situaţiei. Ai un motiv să introduci certificatul pentru că previi”.

Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea obligatorie trebuie să rămână o ultimă măsură”

Articolul precedentAviz favorabil pentru inițiativa „Împreună pentru fete”. România ar putea acorda, gratuit, produse de igienă
Articolul următorCioloș: ”Cer coaliției toxice să abroge intrarea în plată a pensiilor speciale”