PSD, în ședință de urgență înaintea întâlnirii cu liberalii

Luni seară, PNL va decide cu cine va face guvern, refacerea coaliției cu USR sau alianță cu PSD

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunțat, sâmbătă, că se lucrează intens la programul de guvernare, pe care speră să îl finalizeze săptămâna viitoare. De altfel, potrivit unor surse politice ale România TV, PNL și PSD se vor întâlni luni seară, la Parlament, când se dorește „parafarea” unei înțelegeri cu liberalii.

„Așa cum am promis chiar după întâlnirea cu PNL, am început să lucrăm pe programul de guvernare. Astăzi, am luat-o pe domenii: Transporturi, Agricultură, Finanțe, Economie, Energie și am făcut un mixt între oameni politici și specialiști, iar de mâine o să extindem și pe celelalte domenii, astfel încât săptămâna viitoare să avem programul de guvernare finalizat”, a declarat Marcel Ciolacu, la sediul PSD.

Totodată, acesta a afirmat că există două abordări privind implementarea celor 10 măsuri, printre aceste fiind vizate creșterea alocațiilor pentru copii, precum și a punctului de pensie, fapt care ar avea un impact considerabil asupra bugetului, potrivit actualului ministru al Muncii. „Avem un buget, avem o execuție bugetară, până acum o avem pe cea la 9 luni. O așteptăm și pe cea de la 10 luni să vedem resursele financiare și ce se poate face în aceste ultime două luni ale anului”, a mai spus liderul social democraților, subliniind că pasul următor este construcția bugetului pentru anul 2022, iar aceste măsuri sunt prioritățile PSD, ele urmând să fie stabilite, concret, în funcție de creionarea bugetului.

„Vom căuta resurse pentru aceste măsuri, cât de sustenabile sunt și în economie, și în realitatea românească, dar noi spunem foarte clar că sunt priorități ale PSD și ale României”, a mai spus Ciolacu.

Încă se discută nume de miniștri și de portofolii

Întrebat de jurnaliști, cu privire la numele de miniștrii, respectiv de portofolii care ar putea reveni social democraților, în eventualitatea formării unui guvern PNL-PSD, Marcel Ciolacu a transmis că nu a fost nicio discuție pe acestă temă, în partid, la acest moment singurele discuții fiind cele pe programul de guvernare. „Este foarte posibil, dar nu este o decizie luată. Sunt niște oameni cu expertiză, Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, Petre Daea”, a declarat liderul PSD.
În privința proiectului care prevede introducerea certificatului verde la locul de muncă, proiect ce urmează să intre în curând în dezbatere în Camera Deputaților, care este for decizional, Ciolacu a subliniat că „green-pass”-ul, în contextul european, este o prioritate și pentru România. „Am discutat deja cu Alexandru Rafila, și cu liderul de grup, cu Simonis, și am văzut amendamentele pe care le propune și dl Cercel, pentru acest certificat verde și cred că vom ajunge la o concluzie așteptată și predictibilă pentru români”, a concluzionat Marcel Ciolacu.

Cîțu: „Vom introduce cât mai curând obligativitatea certificatului verde”

Articolul precedentCTP, despre Cîțu: ”E laș, oportunist și fripturist”
Articolul următorEXCLUSIV. Ancheta penală privind evaziunea fiscală din reciclarea deșeurilor se derulează ca „melcul”