Foto: romfertrans.ro
Foto: romfertrans.ro

Contrar unei postări de pe un site local de știri, Ziarul de Investigații nu a șters niciun articol privind unele dezvăluiri privind „mafia deșeurilor din Strehaia”. Suntem singura publicație care a făcut propriile demersuri jurnalistice, care a obținut un punct de vedere al Asociației Environ(singurii care l-au contactat telefonic pe reprezentantul legal, potrivit declarației președintelui Răzvan Ziemba).

Din sursele noastre autorizate, până la acest moment au fost audiați câțiva reprezentanți ai unor societăți, suspectați că au raportat fictiv în acte colectarea, respectiv reciclarea unor deșeuri, pentru a încasa necuvenit sume de bani. Sunt indicii că urmărirea penală va fi extinsă asupra mai multor colaboratori ai firmelor din Strehaia. În momentul în care datele publice nu vor afecta ancheta penală, zin.ro le va detalia și nu sub un pseudonim, așa cum s-a întâmplat în cazul altor site-uri. Astfel, procurorii nu au nicio scuză să spună că „presa” a furnizat mai devreme date în ancheta penală.

Potrivit datelor furnizate de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), România nici măcar nu ține o evidență a colectării ambalajelor din fiecare județ.

„Administrația fondului pentru Mediu ține evidența la nivel de contribuabil, nu la nivel de județ”, a transmis AFM, la solicitarea noastră.

Acest lucru vine în favoarea operatorilor economici, nu asupra mediului. Tot noi am detaliat care este situația reciclării peturilor. Cifrele sunt jalnice.

Întreaga situație a colectării, respectiv a reciclării deșeurilor este expusă în anexa trimisă de AFM la solcitarea noastră.

Citește și: Mafia deșeurilor a dat în „clocot”

Cât de puțin reciclează România în realitate

Articolul precedentPSD, în ședință de urgență înaintea întâlnirii cu liberalii
Articolul următorGheorghiță: „7,2 milioane de persoane care au primit cel puţin o doză de vaccin”
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”