Foto: Facebook

În cursul zilei de astăzi, secretarul de stat Raed Arafat a declarat într-o conferință de presă că se intenționează achiziționarea unei noi tranșe de materiale sanitare, cât și echipamente. Printre acestea se numără testele rapide pentru depistarea Covid-19, cât și 10 milioane de seringi pentru o eventuală viitoare campanie de vaccinare a populației.

Achizițiile anunțate de Raed Arafat

Cu toate acestea, Raed Arafat nu a menționat sursa achizițiilor și nici nu a vorbit despre vreo licitație publică în acest sens.

DNA: Un nou dosar penal cu iz de pandemie, marca UNIFARM

„Ieri s-a aprobat OUG privind stocurile strategice. S-au adăugat următoarele tipuri de echipamente:

– ventilatoare pentru ventilaţie noninvazivă – 1500 de bucăţi;

– sisteme de livrare oxigenoterapie în flux mare – 1000 de bucăţi;

– concetratoare de oxigen, care ne permit să creştem capacitatea de oxigen în spitale – 3000 de concentratoare individuale şi 50 de mare capacitate;

– analizoare portabile pentru gaze sanguine şi electroliţi – 500;

– aspiratoare portabile de secreţii – 500 de bucăţi;

– teste rapide antigen – 3 milioane de bucăţi;

– măşti chirurgicale – 50 de milioane de bucăţi;

– seringi pentru campania de vaccinare – 10 milioane de bucăţi;

Total suma preconizată necesară este de 67 de milioane de euro. Urmează să vedem care vor fi preţurile în urma negocierilor”, a declarat Arafat, într-o conferință de presă.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentTăriceanu, despre ultimele restricții anunțate de autorități: „Nici o măsură din cele pe care le anunță nu are sens”
Articolul următorCopos, trimis în judecată pentru plagiat
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.