George Copos

Procurorii l-au trimis astăzi în judecată pe fostul „mogul” de fotbal George Copos, fiind acuzat că, în perioada cât ar fi fost încarcerat, ar fi plagiat o lucrare, pentru a beneficia de reducerea pedepsei. Acesta a executat doar o treime din pedeapsă.

Minciuna lui George Copos are picioare scurte

„La data de 29.09.2014 inculpatul, fiind în executarea unei pedepse privative de libertate, a prezentat Comisiei de liberare condiționată constituită la nivelul Penitenciarului București-Rahova, în mod mincinos, faptul că el este autorul unei lucrări științifice.

Prin această acțiune, inculpatul i-a determinat pe membrii comisiei, funcționari publici, să-și îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu, prin încălcarea dispozițiilor prevăzute de legislația primară, cu consecința considerării ca executate, în mod greșit, a 30 de zile din cuantumul pedepsei”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, potrivit HotNews.ro.

Poate că plagiatul lui George Copos ar fi trecum neobservat dacă nu l-ar fi scos în evidență istoricul Cătălin Parfene care a declarat pe Facebook: „Una dintre lucrările stiintifice pentru care a fost eliberat astăzi Copos George este urmatoarea si – atenție ! – este de negăsit la editura sau la Biblioteca Nationala: COPOS, GHEORGHE. Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV-XVI / Gheorghe Copos ; pref.: prof. univ. dr. Stelian Brezeanu. – Bucuresti : Editura NICULESCU, 2014 Bibliogr. ISBN 978-973-748-874-9 / 94(498)”13/15″ / CIP 2014-16844. Iar teza mea de master de la Facultatea de Istorie din 2005 se intituleaza „Politica matrimoniala a domnilor din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV-XVI”, cu indrumator – acelasi Stelian Brezean”.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentArafat ne dă vestea cea mare: noi achiziții de materiale și echipamente medicale
Articolul următorElena Băsescu, candidată la Camera Deputaților din partea PMP Constanța, amendată de primărie
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.