Călin Popescu Tăriceanu reacționează la anuntul că România va intra din nou de luni într-o stare de urgență mascată printr-o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, potrivit căreia se va impune un lockdown similar cu cel din primăvară. Tăriceanu explică pas cu pas de ce restricțiile sunt aberante, în condițiile în care guvernul, nici în acest moment, nu se gândește să ia măsuri coerente privind organizarea alegerilor parlamentare.

Nu știu dacă ați văzut aseară declarația de la Palatul Victoria a dlui Iohannis. Lipsit de prompterul uriaș de la Cotroceni de pe care citește un text scris de alții, dl Iohannis ne-a anunțat ce sectoare economice mai închid. Pe scurt, închid cam tot ce mișcă, mai puțin secțiile de votare!

Exceptând măsura cu obligativitatea măștii, toate celelalte măsuri anunțate cu voce gâtuită de Iohannis fără prompter sunt frecție la un picior de lemn! Interzicerea petrecerilor? Care petreceri? De la Palatul Victoria?

Interzicerea circulației pe timp de noapte? Ăștia cred că suntem un popor de zombie? Au impresia că de abia așteptăm noaptea ca să ne repezim pe străzi?

Care este logica închiderii magazinelor mai devreme? Vor să ne înghesuim cu toții într-un interval de timp? Vor să mai pună pe butuci niște afaceri? Vor să mai trimită niște oameni în șomaj?

Care este logica închiderii piețelor? Li se pare că micii producători români o duc prea bine sau vor să ne ducă pe toți spre supermarketurile din țările din care Orban tocmai s-a întors? Ăsta e planul? Să distrugă micul producător român?

Nici o măsură din cele pe care le anunță nu are sens atâta timp cât ele nu sunt dublate de un program extins de testare. Chiar și închiderea școlilor poate fi evitată printr-un triaj zilnic al copiilor și o testare săptămânală pentru profesori și bilunară pentru elevi!

Ce neșansă avem ca în momente de criză să fim conduși de niște propagandiști fricoși care nu văd în fața ochilor decât voturi! În 2009 i-am avut pe Băsescu și Boc! Azi ne-am pricopsit cu Iohannis și Orban!”, atrage atenția Tăriceanu.