Sursă foto: Facebook/Societatea de Transport București, STB S.A.
Sursă foto: Facebook/Societatea de Transport București, STB S.A.

Societatea de Transport București, STB S.A., a anunțat că a rămâne partenerul celui mai important eveniment auto al anului, compania fiind prezentă la Salonul Auto București & Accesorii 2022 cu noul tramvai Imperio din gama de 36 metri.

În egală măsură, societatea a precizat că vor fi achiziționate 100 de tramvaie noi, achiziție care aduce o serie de avantaje pentru STB S.A.

Va crește capacitatea de transport fără a fi necesară creșterea parcului circulant. De asemenea, va exista o creșetere a accesibilității, datorată podelei total coborâte și a celor 5 uși duble de acces

Reprezentanții societății de transport au vorbit despre următoarele avantaje:

  • Reducerea timpilor de parcurs și cresterea calității rulării prin sistemele moderne de tracțiune bazate pe motoare de curent alternativ cu invertoare de tracțiune;
  • Consum energetic mult mai redus față de tramvaiele aflate în exploatare. Astfel, consumul energetic specific este de doar jumătate din cel al unui vagon V3A, respectiv doar o treime din valoarea unui tramvai Tatra.

STB: ”Tramvaiele au noua generație de validatoare la fiecare ușă, pentru a face plata călătoriei și cu cardul bancar sau cu dispozitive smart NFC”

Tramvaiele au sistem de aer condiționat și încălzire HVAC, ce permite reglarea automată a temperaturii, fără a mai fi necesară deschiderea geamurilor exterioare în niciun sezon. Tramvaiele sunt echipate cu prize USB pentru alimentarea dispozitivelor mobile și vin cu sisteme de informare audio-video vizibile din orice loc al salonului”, se arată în comunicatul publicat astăzi, 6 octombrie, pe contul de Facebook.

Reprezentanții societății au adăcugat că, din punct de vedere al exploatării, utilizarea noilor sisteme de tracțiune aduce o reducere a perioadelor de imobilizare pentru reviziile periodice dar și o reducere a timpilor necesari reparațiilor accidentale.

Conducătorii tramvaielor beneficiază de condiții moderne de operare, cu o cabină spațioasă, echipată cu aer condiționat, camere video cu vedere în interiorul și exteriorul tramvaielor și un sistem de informare care le va oferi informații despre starea de funcționare a sistemelor tramvaiului, operarea ușilor și alte informații necesare în timpul mersului”, au conclus reprezentanții STB.

Articolul precedent30 de voluntari au adunat 210 saci cu deșeuri, igienizând un lac din Capitală
Articolul următorOrban, despre Bode: ”E jalnică metoda de disculpare aleasă de ministrul încolțit”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time