Foto: Facebook/Societatea de Transport București - STB SA
Foto: Facebook/Societatea de Transport București - STB SA

Primarul Capitalei a sesizat DNA în legătură cu achiziția a 18 tramvaie STB.

Nicușor Dan a precizat că există mai multe probleme depistate de Corpul de Control, în urma verificărilor de la STB în ceea ce privește achiziția de tramvaie noi.

Nicușor Dan: ”Am transmis DNA o sesizare cu privire la aspecte nelegale identificate de Corpul de Control al Primarului General în verificarea efectuată la STB”

Potrivit edilului, obiectul sesizării este achiziția de tramvaie noi din gama de 18 metri printr-o procedură demarată de STB în anul 2019 și încheiată în anul 2020 cu declararea firmei Electroputere VFU Pașcani drept câștigătoare a licitației.

Întrebările la care sunt sigur că bucureștenii ar dori să afle răspunsul sunt:

1.De ce conducerea STB reprezentată de la acea dată a continuat demersurile pentru finalizarea procedurii de achiziție, deși la momentul aprobării raportului de procedură nu avea alocate fondurile necesare în conformitate cu prevederile legale?

2.De ce STB a decis încă din anul 2019 să achiziționeze tramvaie de 18 metri în contextul în care fluxul de călători ar justifica o nevoie de tramvaie mai lungi?”, a transmis Nicușor Dan, într-un text distribuit pe contul de Facebook.

Componente vândute la prețuri majorate

Primarul General al Capitalei a precizat că opțiunea STB a fost pentru VFU Pașcani care aducea componente din Rusia și vindea apoi la prețuri majorate.

Nicușor Dan a explicat că situația este agravată și de faptul că VFU Pașcani a introdus în instanță o cerere de penalități în valoare de 1% pe zi din valoarea contractului până la încheierea contractului cu STB.

Articolul precedentUn copil de 4 ani și-a salvat mama de la moarte, apelând numărul de urgență
Articolul următorCodrin Ștefănescu: ”Profesorii au salariile înghețate, iar părinții sunt șocați de prețurile la rechizite”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time