Foto: Facebook/Ludovic Orban
Foto: Facebook/Ludovic Orban

Ludovic Orban a anunțat, în urmă cu o oră, că împreună cu USR, a depus o moțiune contra ministrului de interne, Lucian Bode.

Liderul partidului Forța Dreptei a precizat că, printre alte critici la adresa lui Bode, a inclus achiziționarea, printr-o licitație cu dedicație, a 600 de BMW de la firma controlată de un om de afaceri apropiat.

Orban: ”Astăzi, Bode a făcut o conferință de presă în care a încercat să manipuleze opinia publică, aruncând responsabilitatea pentru această procedură de achiziție viciată și asupra mea, menționând că eu am semnat hotărârea de guvern 971 din 12 noiembrie 2020”

E jalnică metoda de disculpare aleasă de ministrul încolțit. Oricine poate să intre pe portalul legislativ și să vadă conținutul acestei hotărâri de guvern. Va constata că este o hotărâre de guvern care aprobă necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții:„ Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație”. Aceste achiziții erau necesare pentru a crește siguranța rutieră”, a transmis fostul lider PNL.

Potrivit liderului partidului Forța Dreptei, nu este specificat nicăieri în hotărârea de guvern ce tip de autospeciale trebuie achiziționate.

De asemenea, nu este prevăzută nicio specificație tehnică pentru niciunul dintre produsele care urmează să fie achiziționate.

Mai mult, hotărârea prevede achiziționarea doar a 300 de autospeciale, nu 600 câte a achiziționat ministerul condus de Bode.

”Prin această declarație, chiar el recunoaște că a încălcat hotărârea de guvern pe care o invocă”

Răspunderea integrală pentru organizarea licitației și pentru fraudarea acesteia este a ministrului și a celorlalți implicați în procesul de achiziție. Este evident pentru orice om de bun simț că specificațiile tehnice din documentația de licitație au fost puse în mod deliberat pentru a elimina ilegal din competiție orice altă firmă în afara firmei care a fost declarată câștigătoare.

În concluzie, singura soluție pentru Bode este să plagieze gestul fostului său coleg de cabinet, Sorin Câmpeanu”, a conclus Ludovic Orban.

Articolul precedentSTB anunță achiziția a 100 de tramvaie noi
Articolul următorAlertă internațională: Anumite siropuri de tuse au dus la moartea a 66 de copii
Jurnalist full-time / Pesimist part-time