Foto: Facebook/ Ministerul Mediului - Romania
Foto: Facebook/ Ministerul Mediului - Romania

Întrebat despre nota pe care i-ar acorda-o fostului comisar-şef al Gărzii de Mediu, ministrului Mediului a precizat că Octavian Ministrului Mediului nu a rezolvat problemele sistemice.

Cu toate acestea, Tanczos Barna a ținut să precizeze că a colaborat bine cu Berceanu, atât la nivel personal, cât și instituțional.

A lucrat foarte bine, dar nu suficient

Ministrului Mediului a declarat, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria, că fostul comisar-şef a lucrat foarte mult pe control şi pe analize, pe legislaţia actuală, pe numărul de amenzi și pe numărul de controale. Cu toate acestea, acesta nu ar fi rezolvat problemele sistemice.

De asemenea, ministrul Mediului a precizat că acesta este motivul pentru care, după plecarea lui Octavian Berceanu, a elaborat multiple proiecte de acte normative și proiecte de hotărâri de guvern. Scopul acestora a fost limitarea şi interzicerea importului de deşeuri şi construirea unui sistem de trasabilitate, astfel încât activitatea Gărzii să fie mult mai eficientă.

În caz contrar, va trebui să alergăm după fiecare camion şi fiecare barjă. Am propus, de asemenea, majorările salariale pentru Gardă. Comisarii din teritoriu trebuie să fie salarizaţi la acelaşi nivel cu comisarii din centru”, a declarat ministrul Mediului.

”Excesul de zel nu face bine: nota 8”

Tanczos Barna a mai precizat că îi dă nota 8 lui Berceanu din cauza problemelor sistemice pe care nu le-au rezolvat împreună.

De la 1 la 10, pe o scară? 8 – pentru problemele sistemice pe care nu le-am putut rezolva împreună. Dacă se întoarce şi se reface guvernul, vom rezolva împreună şi problemele sistemice”, a concluzionat Tanczos Barna.

Conform Știri pe Surse, ministrul a declarat că ”excesul de zel nu face bine”, adăugând că barjele de tranzit nu ar trebui aduse în ţară, deoarece în acest fel autorităţile române preiau sarcina gărzilor de mediu din alte state.

Articolul precedentCiolacu contraatacă. „Criza este la domnul Iohannis”
Articolul următorTudor Chirilă: ,,Păpușa de la Grivco a devenit păpușar”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time