Foto: Declic
Foto: Declic

Petiția online, inițiată de Declic, îi este adresată Primului Ministru al Romaniei, iar membrii comunității spun că demiterea fostului Comisar General al Gărzii Naționale de Mediu s-a realizat ”fără temei faptic”.

În cadrul petiției, inițiatorii au precizat că Octavian Berceanu nu a încălcat nici o procedură legală în exercitarea atribuțiilor funcției sale. Din contră, fostul comisar și-a realizat îndatoririle precum niciun alt predecesor.

Petiție online: Demiterea reprezintă o slăbiciune politică incompatibilă cu statutul României

Această demitere a fost o slăbiciune politică incompatibilă cu statutul României de membru al Uniunii Europene și cu procedurile de infringement curente ale României privind protecția mediului”, arată membrii Declic.

Mai mult, conform textului petiției, faptul că în România numirea pe acest post cheie se face pe considerente politice nu este acceptabilă în secolul XXI.

Petiția pentru repunerea în funcție a lui Octavian Berceanu poate fi semnată aici

Inițiatorii petiției online au adus o serie de argumente. Toate acestea justifică repunerea în funcțe a fostului Comisar General al Gărzii Naționale de Mediu:

– Și-a îndeplinit rolul de Comisar General în esența acestei funcții și în compatibilitate cu prevederile și angajamentele curente administrative și de mediu;

– A avut cea mai prolifică și constructivă activitate din istoria acestei instituții;

– Nu a comis nici un act ilegal sau în afara procedurilor prevazute prin funcția sa.

Scrisoare semnată va fi depusă la Palatul Victoria. În momentul de față, petiția a fost semnată de peste 14.000 de persoane.

Berceanu, executat politic. ”Am deranjat, indubitabil, pe mulți jucători în această industrie”

În data de 21 septembrie, Octavian Berceanu a afirmat, în cadrul unei emisiuni, că demiterea sa a fost o execuție politică. Decizia a fost luată la presiunea politicienilor care au afaceri pe mediu în România. Mai mult, respectivii au legături cu mafia italiană.

Am deranjat, indubitabil, pe mulți jucători în această industrie. Industria asta are corelații cu mafia din Italia. Este dovedit prin anchete. Sunt oameni politici care s-au perindat prin ministere, prin guvern și care, la rândul lor, au dezvoltat aceste businessuri cu deșeuri, cu fel de fel de lucruri care distrug și mediul și sănătatea românilor. Vorbim de miliarde de euro.”, a declarat Berceanu la Digi FM.

Octavian Berceanu a fost demis de la Garda de Mediu în data de 20 septembrie. De asemenea, procedura a fost decizia premierului Florin Cîțu.

Articolul precedentDacian Cioloș îl vede pe Cîțu ca un premier în agonie
Articolul următorPloieștiul…familiilor și prietenilor!
Jurnalist full-time / Pesimist part-time