Marcel Ciolacu (captura video)

Liderul PSD, Marcel Ciolacu este de părere că românii au cam fost uitați în ultima vreme și consideră că ese timpul ca întreaga clasă politică trebuie să se întoarcă la aceștia. De altfel, criza politică în care se află România este exemplu cel mai clar că este nevoie de alegeri anticipate, iar românii să decidă cine va conduce țara.  

„În acest moment, președintele României nu are nicio soluție. În primul rând nu are nicio soluție la ceea ce a creat. Fiind că trăim acum, această criză politică este o consecință a faptului că președintele României, la un moment dat, a încălcat spiritul Constituției și a creat această alianță a pierzătorilor de dreapta și vedem, cu toții, ce trăim în acest moment. Și pe plan economic, și în ceea ce privește pandemia. Rămânem consecvenți. Părerea noastră, clară, este că în acest moment clasa politică trebuie să se întoarcă la români, iar românii să decidă cine va conduce România în viitor”, a declarat Marcel Ciolacu, la sediul central al PSD.

Totodată, acesta a afirmat că în cazul în care se va ajunge la dizolvarea Parlamentului, cel mai în măsură să facă facă acest lucru. „Domnul Iohannis este cel mai în măsură… criza este la domnul Iohannis. Constituţional, ar trebui să intervină, nu să ne dea declaraţii între două avioane, că trebuie să revenim cu picioarele pe pământ. Să îşi intre în atribuţiile constituţionale”, a spus Ciolacu, adăugând că PSD a făcut ceea ce a promis, adică a dat jos guvernul.

Cât privește posibilitatea ca Florin Cîţu să fie din nou propus premier, aşa cum a declarat şi preşedintele Klaus Iohannis, că nu este exclus, liderul social democrat a arătat că este atributul preşedintelui şi nu a vrut să spună dacă se încalcă astfel o decizie a Curţii Constituţionale.

„Până la CCR, cum poţi să desemnezi un prim-ministru care a căzut cu 281 de voturi? Cum să vii să îl propui tot pe cel care care a căzut prin vot? Este atributul domniei sale să desemneze pe cine doreşte”, a spus completat Ciolacu.

Klaus Iohannis, la Summitul UE-Balcanii de Vest: „Sunt foarte îngrijorat”

Articolul precedentDacian Cioloș spune că partidul său ar vrea înapoi la guvernare cu PNL și UDMR, dar negocierile întârzie
Articolul următorTanczos Barna, despre activitatea lui Octavian Berceanu: ”Îi dau nota 8”