Klaus Iohannis, la Summitul UE-Balcanii de Vest: „Sunt foarte îngrijorat”

„Dacă partidele nu se înțeleg, acest guvern interimar va rămâne până se va găsi o soluție”

Klaus Iohannis

Astăzi, la ora 12:00, președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă cu ocazia participării la Summitul UE-Balcanii de Vest. Așa cum era de așteptat, președintele a vorbit inclusiv despre criza politică de la noi din țară, în urma demiterii prin moțiune de cenzură a premierului Florin Cîțu.

Klaus Iohannis: „Asumarea trebuie făcută de toată clasa politică”

„Avem nevoie de un Guvern, avem nevoie de abordări mature și trebuie să găsim o ecuație prin care să facem un Guvern”, a spus acesta presei.

Mai mult, Iohannis a fost întrebat dacă îl va desemna tot pe Cîțu în funcția de premier: „Orice persoană susținută de o majoritate parlamentară poate deveni premier, așa scrie în Constituție”, s-a eschivat președintele.

„Din informațiile mele, politica partidelor se face în foruri, nu în presă”, a mai spus Klaus Iohannis, întrebat ce părere are despre desemnarea lui Ludovic Orban, în locul lui Florin Cîțu, variantă vehiculată de opinia publică.

Președintele nu vede cale de împăcare cu USR

„USR a fost în guvern, a abandonat guvernarea, a votat împreună cu AUR și PSD pentru demiterea guvernului din care au făcut parte. (…) E greu de negociat cu un partid care a votat ca să-ți dărâme Guvernul”, a insistat Klaus Iohannis. Acesta a mai spus că situația este complicată și că nu crede că această criză va fi rezolvată după o singură rundă de consultări. „Coalițiile se formează între partide, nu la Cotroceni”.

„Dacă partidele nu se înțeleg, acest guvern interimar va rămâne până se va găsi o soluție”, a subliniat președintele.

Citește și: Ciolacu: „Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt cazuri de urgență este o crimă!”

Articolul precedentCiolacu: „Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt cazuri de urgență este o crimă!”
Articolul următorDacian Cioloș spune că partidul său ar vrea înapoi la guvernare cu PNL și UDMR, dar negocierile întârzie
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.