Ciolacu: „Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt cazuri de urgență este o crimă!”

Liderul PSD a amintit că această situație nu este nouă, acuzând Guvernul acum de o nouă rundă cinism față de pacienții din spitale

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu / Captură video

Într-un mesaj recent publicat pe pagina sa de socializare, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a criticat decizia Guvernului de a suspenda internările și operațiile pentru pacienții obișnuiți, non-covid. „(…) e o crimă! Iar efectele vor fi dramatice și pe termen lung: vorbim despre condamnarea la moarte cu premeditare a mii de români!”, a explicat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu cere șefilor celor două camere să corecteze situația creată de Florin Cîțu, în ultimele sale ore de guvernare

Social democratul a amintit că situația creată recent nu este una nouă, ci una care a mai avut loc, lunile trecute. „N-a fost suficient că, de un an și jumătate încoace, zeci de mii de pacienții cronici, în special cei din zona de oncologice, n-au avut acces la tratamente sau diagnostic. Iar rezultatul a fost că 88% dintre bolnavii de cancer trataţi în România în 2019 au murit într-un singur an. Acum, au anulat, practic, dreptul la sănătate al tuturor românilor, drept prevăzut în Constituție!”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Acesta le-a cerut șefilor celor două camere, Ludovic Orban și Anca Dragu, să convoace de urgență ședința conducerii Parlamentului cu scopul de anulare a „deciziei aberante” pe care Florin Cîțu a luat-o, în ultimele sale ore oficiale la Palatul Victoria.

Citește și: Decalogul PSD: 10 condiții pentru a intra la guvernare

Articolul precedentDan Vîlceanu spune că PNL va propune un premier. Rămâne întrebarea: tot pe Florin Cîțu?
Articolul următorKlaus Iohannis, la Summitul UE-Balcanii de Vest: „Sunt foarte îngrijorat”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.