Decalogul PSD: 10 condiții pentru a intra la guvernare

Gestionarea pandemiei: vaccinare + testare + 1.500 de paturi ATI. Creșterea stocurilor de urgență. Atragerea de personal medical - este una dintre condițiile impuse de PSD

PSD

Cei de la PSD au pus o serie de condiții pentru ca, pe viitor, dacă se ivește ocazia, să poată participa la guvernare, alături de cine este dispus să-și asume un asemenea angajament, alături de ei.

Condiții puse de PSD

Plafonarea prețurilor la energie este una dintre condițiile puse de PSD, pentru a intra la guvernare. Mai mult, social democrații pun accent, de asemenea, pe compensarea facturilor plătite de consumatorii casnici și IMM-uri la nivelul lunii decembrie 2020.

Subvenționarea gigacaloriei pentru consumatorii din sistemul centralizat la nivelul lunii decembrie 2020 și aplicarea legii consumatorului vulnerabil. Adoptarea normelor metodologice simplificare și debirocratizare – alte două condiții.

Mai mult, PSD pune aceent pe creșterea alocațiilor pentru copii conform Legii 14/2020. Copiii între 2 și 18 ani au 214 lei alocație, iar o creștere de 40,2% ar însemna creștere la 300 de lei. Copiii între 0 și 2 ani și cei cu handicap au 427 de lei, iar o creștere cu 40,5% ar însemna o alocație de 600 de lei, de la 1 noiembrie.

Cu toate că nu s-a hotărât încă daca va veni sau nu la guvernare, Marcel Ciolacu a mai spus că mizează pe creșterea salariului minim. La 1 noiembrie salariul minim să fie 2.550 de lei general și 2.600 pentru studii superioare și la 1 ianuarie 2022: 2.740 salariul minim general și 3.000 de lei pentru cei cu studii superioare.

Creșterea pensiilor conform Legii 127/2019. Punctul de pensie să crească de la 1.442 de lei în prezent la 1.600 de lei la 1 noiembrie, iar indemnizația socială minimă, de la 800 de lei în prezent, la 1.000 de lei la 1 noiembri, se află pe lista de cerințe ale social democraților.

Gestionarea pandemiei: vaccinare + testare + 1.500 de paturi ATI. Creșterea stocurilor de urgență. Atragerea de personal medical.

Planul Național de Redresare și Reziliență. Adoptarea sistemului de implementare.

Alocarea fondurilor la nivel local pentru finalizarea investițiilor cu fonduri UE și pentru funcționarea autorităților locale.

Citește și: USR PLUS îi cere președintelui să medieze criza politică actuală

Articolul precedentDan Barna, optimist: coaliția se poate reface fără Cîțu, USR PLUS poate să își recupereze ministerele
Articolul următorDan Vîlceanu spune că PNL va propune un premier. Rămâne întrebarea: tot pe Florin Cîțu?
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.