Foto: Facebook Dan Barna

Deși nu s-a dat încă „start vot” la negocierile pentru formarea unui potențial viitor guvern după îndepărtarea celui condus de Florin Cîțu, Dan Barna, acum doar simplu vicepreședinte în USR PLUS, are propria sa viziune privind viitorul politic.

Barna crede că există șanse să se refacă alianția de guvernare cu USR PLUS, fiind impusă totuși aceeași condiție ca și până acum: Florin Cîțu să nu fie premier.

Din ce a declarat Dan Barna aseară, aceasta ar fi „cea mai rapidă soluție de ieșire din criza politică”, urmând firește ca USR PLUS să își primească ministerele înapoi. Mărinimos, deputatul USR PLUS a arătat că nu vor nimic în plus față de ceea ce au negociat inițial.

În momentul în care avem un alt premier dornic să constituie un guvern, structura de colaborare în cadrul coaliției e deja definită încă din decembrie și atunci ar putea fi o chestiune de zile dacă mergem pe structura deja agreată. Având agreată o structură, acea structură nu prevedea poziția de președinte al Camerei la USR în momentul acela. N-o s-o cerem acum.

Sunt două scenarii. Dacă mergem pe scenariul în care structura de coaliție agreată la Vila Lac rămâne valabilă și avem doar situația schimbării premierului și discuția pe programul de guvernare, din punctul nostru de vedere aceasta este varianta cea mai rapidă prin care câteva zile am putea să avem un guvern stabil și cu majoritate”, a subliniat Dan Barna la Digi24.

De altfel, Barna a scris și pe Facebook ieri că este „nevoie urgentă de un guvern responsabil și reformist” și că „există o șansă reală pentru refacerea coaliției dacă PNL vine cu o propunere serioasă de prim ministru”. Cu toate acestea, a arătat și că USR PLUS va avea propria propunere de premier.

Pe de altă parte, noul președinte al USR PLUS, Dacian Cioloș, a fost mai cumpătat pe rețeaua de socializare: „Așteptăm o reacție echilibrată de la PNL, vrem să înțelegem ce își doresc în continuare și vom vedea în funcție de negocierile de la Cotroceni în ce direcție o vom lua. Ne abținem de la mai multe comentarii și propuneri până când nu avem o propunere realistă de coaliție guvernamentală. Suntem pregătiți să reluăm discuțiile în condiții civilizate și rezonabile, care exclud orice balet politic de genul celui practicat de Florin Cîţu în ultimele luni”.

Articolul precedentCodrin Ștefănescu denunță că Alianța Pentru Patrie este boicotată de mass media
Articolul următorDecalogul PSD: 10 condiții pentru a intra la guvernare