Mă suprinde, mereu, ”logica” argumentelor unora, AUR nefăcând notă discordantă.
Tipul ăla de discurs, în care îndeasă rapid câteva idei pescuite de ici și colo, fără legătură între ele, dar care să bage în mintea celor mai puțin atenți diverse pericole.
Pericolul UE, pericolul LGTB, pericolul celor necăsătoriți sau fără copii, peste tot numai capcane.
Și le emit atât de meșteșugit încât, dacă ești predispus să pici în plasă, o să mulțumești tuturor sfinților că există AUR (sau alții ca ei), care să te salveze de sexo-marxiști. Nici n-o să observi că pericolul de care se tem ei e cel al educației. Dacă ești educat, pici mai greu în plasă.
Educația sexuală în școli – amânată până la toamnă
Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a decis amânarea raportului cu 11 voturi “pentru”, 3 ”împotrivă” şi o abţinere. PSD, PNL şi AUR au susținut amânarea. Nimic ieșit din comun, în acest moment.
Argumentele au fost diverse dar, dintre ele, cel mai interesant e cel al deputatului AUR Antonio Andruşceac.
Să ne aducem aminte, Andruşceac a fost, cândva, membru USR (?), parte a aripii creștin-democrate și conservatoare a partidului. În plus, e și absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă, deci discursul său nu ar trebui să ne mire prea mult.
”Nu este foarte clar cine va face această educaţie sexuală, care sunt acei specialişti şi nici care este curicula şi nici nu ştim dacă nu vor avea parte de o educaţie spre zona LGBT. Ce ştim este că este o luptă la nivel european şi mondial între aşa-zisul progresism sexo-marxist şi o zonă mai conservatoare a societăţii de peste tot din lume. Văd în spaţiul public şi în zona politicului intervenţii ale oamenilor care nu au niciun fel de cădere să ne spună celor care avem 3, 4, 5 copii cum ar trebui să ne creştem copiii. Nici domnul Iohannis, nici domnul Cîţu, nici domnul Cioloş, nici alţi domni sau doamne nu ştiu cum este să creşti un copil şi să vină altcineva să-ţi impună educaţia sexuală sau cine ştie ce alte idei, atâta timp cât statul şi acest guvern nu e în stare să îşi onoreze promisiunile de mărirea alocaţiilor pentru copii.”
Când argumentele par scoase din Povești Nemuritoare
Inutil de repetat că nu se apucă nimeni să dea lecții, efective, de sex copiilor. Că e vorba de informare și protecție. Că nu te învață/obligă nimeni să fii gay. Că Ministerul Educației se va ocupa de curiculă.
Orice argument logic (și real) pare să nu fie pe placul celor de la AUR. Preferă să meargă pe logica lor, cea a dezinformării.
Interesant mi se pare celălalt argument, conform căruia, dacă n-au copii, Iohannis, Cîțu, Cioloș sau alții n-ar trebui să se pronunțe în materie cu educația copiilor.
Pentru că e bine știut faptul că absolut toți părinții sunt modele de urmat. Sau că toți cei care au copii știu să îi și educe. Sau să îi îngrijească. Pentru că nu contează ce fel de om ești, când ai copii pică așa, deodată, o lumină divină peste tine și devii expert în educație. Bine, în lumea lui Andruşceac, asta cu lumina divină s-ar putea să treacă și drept credibilă.
Pe logica aceasta, toți profesorii ar trebui să fie și părinți
N-ar fi interesant? Următorul proiect de lege inițiat de AUR să oblige toate persoanele care au legătură cu Educația să aibă măcar câte un copil. Asta la gimnaziu. Dacă vrei să predai la liceu – obligatoriu doi copii. Iar pentru profesori universitari, minimum trei. Că nu poți face educație micuților, dacă nu îi ai pe ai tăi.
Da` și mai bine: toți profesorii, indiferent de materie, să fie, înainte de toate, creștini-ortodocși. Dacă au terminat și Seminarul, cu atât mai bine. Pot spera la un post mai bun. Și, obligatoriu, înainte de a intra la cursuri, să prezinte și dovada că s-au spovedit/împărtășit. Altminteri, cine știe cu ce idei le mai strică mintea micuților.
Bineînțeles că, mergând pe această logică, absolut toți cei care sunt în Parlament ar trebui să aibă studii politice, în primul rând, și studii de specialitate pe ce Minister lucrează. Cu alte cuvinte, măcar jumătate din cei care ocupă locuri călduțe, acum, în Parlament, ar rămâne pe drumuri. Oare AUR ar fi de acord cu asta?
Aici e problema cu logica: folosită în mod corect, te ajută. Să ai un discurs cursiv și idei structurate. Dacă doar te prefaci că-ți place și-ncerci să te folosești de ea pentru a manipula, se cam întoarce împotriva ta. Dar ar trebui s-o înțelegi, ca să-ți dai seama de asta.