Sursă foto: g4media.ro
Sursă foto: g4media.ro

Nu știm dacă ÎPS-ul și-a propus să întreacă un foarte bine-cunoscut personaj (feminin, blond, politică, fost prim-ministru) în declarații semi-hilare, semi-dureroase, total fără sens.

Cert este că mai are puțin și întrece absolut toate personajele, pentru că la Înalt Preasfinția Sa se pare că e (măcar) săptămâna și declarația.

Nu că ar fi fost taciturn în legătură cu educația sexuală în școli, până acum. Dar cum toate replicile sale au stârnit oleacă de rumoare și-au fost uitate în secunda doi, se pare că simte nevoia să reitereze. Să întărească. Să ne dea de gândit dacă simte cu adevărat ceea ce spune, sau scoate declarații pe bandă rulantă, pentru a nu cădea într-un grav anonimat.

Teodosie (ÎPS) are impresia că educația sexuală va conține probă practică și eliminatorie de sex

Acum nu mai sunt criterii după vârstă. Minorii, care întotdeauna au fost tutelați de părinți sau de tutorii lor, acum se ridică această tutelă a părinților. Elevii minori au drepturi de majori, este o anomalie. Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, că el se va răni”, a afirmat ÎPS Teodosie, marți, la Radio Dobrogea. Discuția era, da, despre educația sexuală în școli.

După cum spuneam, ÎPS-ul cam încurcă teoria, cu practica, în multiple rânduri.

Minor ești până la 18 ani. Teoretic, ar  spune el acolo că, până la 18 ani, sub tutela părinților fiind, n-ar trebui să faci educație sexuală. Doar majorii ar trebui să decidă dacă vor sau nu să participe la acele ore.

Problema e alta: ok, nu participă la orele de educație sexuală, da` mulți dintre ”minori” și-au început, deja, viața sexuală. De câțiva ani, cel mai probabil. Ba, și mai mult, mulți minori sunt și părinți. ÎPS nu spune și despre asta.

Corelăm chestia asta cu faptul că BOR-ul condamnă avortul, și cu toți acei ”îngerași salvați de la avort” care se nasc în familii minore și ajungem la o concluzie: Teodosie nu vede o problemă în minorii care fac sex neprotejat, pentru că nu știu mai bine, în schimb e deranjat de existența educației sexuale, care ar preveni această situație.

A spus cineva, și a spus bine: celor care sunt împotriva educației sexuale în școli nu le e frică de ”sexuală” din sintagmă, ci de ”educație”.

Non-sensul continuă, la fel de halucinant

Comparația dintre educația sexuală și copilul care primește cuțitul și se rănește m-a sfâșiat în două: să râd, sau să plâng.

În primul rând, pentru că este o comparație cel puțin slăbuță: dacă îi dai unui copil un cuțit, posibil să se rănească. Dar la orele de educație sexuală mă-ndoiesc că vine cineva cu haremul și-i pune pe elevi să practice poziții din Kama Sutra.

În al doilea rând, un copil care se rănește cu cuțitul are undeva maximum 5 ani și e și needucat. Altfel, ar ști că se poate răni. Și nu l-ar folosi. De unde rezultă că educația îți rezolvă problema aia închipuită, Înalt Preasfinția Ta.

În al treilea rând, ar trebui să înțeleagă, odată pentru totdeauna, toată lumea (nu doar Teodosie, că dacă ar fi singular, ar fi bine): la orele de educație sexuală nu te învață nimeni să faci sex. Te învață ce se întâmplă cu corpul tău, de ce ai anumite senzații și reacții și, cel mai important, dacă tot ai început să faci sex, cum să-l faci protejat. Nu doar de sarcină, ci de lucruri destul de nasoale, cum ar fi BTS-urile.

Obsesia sexuală a pudibonzilor

Nu pot să nu observ un tipar: ăștia care se dau cei mai lezați pe teme sexuale sunt cei mai obsedați de sex.

Dacă aud de ”homosexuali”, prima chestie pe care o să o spună e legată de activitatea din dormitor. Cu toate că n-au văzut decât prin filme, urmărite pe ascuns, pe canale porno. N-o să îi intereseze ce fel de om e ”homosexualul” ăla, ce îi place, ce lucrează, cine îi sunt prietenii. În nici un caz. O să se ducă dungă cu gândul la ce fel face sex. Și-o să strige în gura mare că nu e normal.

Dacă aud de ”fată violată de cinci inși”, o să întrebe cum era îmbrăcată și ce reputație avea. Oricum ar fi, concluzia o să fie că ”și-a cerut-o”. Mai ales dacă avea și fustă scurtă. Pentru că, dacă văd o fustă scurtă, înseamnă că e musai rost de sex, fie el și cu de-a sila.

La fel și cu educația sexuală. Tot ce aud din aceste două cuvinte e ”educație SEXuală”. Ajung la scenarii scabroase, sau la fantezii neîmplinite, dar măcar au ocazia să se exprime și ei, dând vina pe alții. Alții s-au gândit, ei vor doar să ne salveze.

Exact ca salvatorul ÎPS: vrea să ne salveze de cuțitul educației, obligându-ne să nu învățăm ce e un cuțit și că poate să taie.

Articolul precedentMircea Drăghici, fostul trezorierul PSD, condamnare definitivă
Articolul următorBrașovul și Constanța, printre orașele cu cea mai rapidă creștere economică din Europa
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.