Acum ceva vreme, fostul parlamentar, Sebastian Ghiță intra în vizorul procurorilor DNA pentru o finanțare a echipei de baschet Asesoft. În această conjuctură se vorbea și despre primarul Municipiului Ploiești, Iulian Bădescu. Însă cum unii au prea mult noroc în viață, se pare că astrele i-au fost favorabile lui Sebastian Ghiță, întrucât o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), publicată la începutul lunii mai ne vorbește despre un proces care va începe de la zero, la Tribunalul Prahova.

„Admite excepţia necompetenţei după calitatea persoanei invocată din oficiu de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dispune trimiterea cauzei, ce formează obiectul dosarului nr.2929/1/2015* al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie-Secţia Penală, la Tribunalul Prahova, spre competentă soluţionare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 05 mai 2020”.

Sebastian Ghiță primește o nouă șansă

Astfel, din pricina pandemiei, s-a decis achitarea celor doi, DNA-ul fiind nevoit să o ia de la zero într-un nou proces. Mai pe larg, prin 2013, primarul Ploieștiului favoriza o finanțare nerambursabilă către echipa de baschet în spatele căreie, la momentul respectiv, se afla chiar Sebastian Ghiță. Vorbim despre o sumă de 1.500.000 lei.

“Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Bădescu Iulian a pretins şi primit de la inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de acesta din urmă, un imobil (casă de locuit) situat în municipiul Ploieşti, în valoare de 1.041.600 lei, sumă din care Bădescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei.”

Articolul precedentAcționăm responsabil, în echilibru cu natura!
Articolul următorZiua Limbii Ruse, sărbătorită astăzi, 6 iunie
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.