Mediul înconjurător reprezintă un element esențial al existenței umane și este rezultatul interferențelor unor elemente naturale – sol, aer, apă, climă, biosferă – cu elemente create prin activitatea umană. Distrugerea mediului înconjurător reprezintă practic distrugerea celei mai mari bogații pe care o are omenirea : natura înconjurătoare.

Fiecare acțiune a noastră, benefică sau distructivă pentru mediu, declanșează un întreg lanț de acțiuni. Natura are o forță uriașă de regenerare, dar omul a reușit să o învingă, iar acum natura bate în retragere. Oare nu e de datoria nostra, a fiecăruia dintre noi să ne propunem ca în fiecare zi să facem un gest, cât de mic, în a sprijini Natura?

Suntem puternici, dar suntem oare și înțelepți în a ne folosi puterea? Sisteme naturale în interacțiune, tema acestei săptămâni, se referă la relația acțiuni umane – mediu înconjurător, respectiv la responsabilitățile noastre în raport cu mediul înconjurător, interdependența lor, care influențează echilibrul ecologic și determină condițiile de viață pentru viitor.

Am creat o lume super-tehnologizată, deși vrem să trăim într-un mediu care să ne asigure sănătatea. Modificăm mediul în care trăim, după care facem eforturi să ne adaptăm la el. Suntem mulți și fiecare acțiune a noastră contează!

Haideți să fim împreună în această acțiune continuă de salvare a naturii!

Proiect inițiat de Primăria Sectorului 1, prin Centrul Cultural al Sectorului 1.

Articolul precedentPartidele par că au ajuns la un consens în privința datei la care se vor desfășura alegerile locale
Articolul următorSebastian Ghiță a învins sistemul, dar și bunul simț: procesul se va judeca de la zero