Cu ocazia Zilei Mondiale a Crucii Roșii și Semilunii Roșii, Custodele Coroanei Române, Margareta, a declarat că în ultimele luni, de când a început războiul ruso-ucrainean, comunitățile din țara noastră au ajutat „în mod admirabil” pe cei fugiți din calea tancurilor rusești.
De asemenea, Majestatea Sa a amintit că voluntarii Crucii Roșii Române sunt în permanență la punctele de frontieră în centrele de refugiați pentru a oferi tot sprijinul de care au nevoie.
„Sunt mândră de mobilizarea umanitară pe care o văd în ţara noastră! Generozitatea societăţii româneşti mă face să cred în puterea binelui”, a transmis MS Margareta, potrivit Agerpres.
Sute de mii de refugiați au intrat în România de la începutul războiului dintre Rusia și Ucraina
Directorul general Crucea Roșie Română, Siliviu Lefter, a precizat că în această perioadă dificilă pentru ucraineni, mii de oameni au reușit, prin bunătatea lor, să alunge tristețea și suferința celor obligați să fugă de acasă.
„În mijlocul atâtor greutăţi, pierderi şi incertitudini, încurajăm oamenii din întreaga lume să creadă în puterea binelui şi să continue să dea dovadă de bunătate”, a declarat Lefter.
Reamintim că în timpul pandemiei de Covid-19, voluntarii Crucii Roșii Române au reușit să ajute peste 1,5 milioane de români, acordând primul ajutor și sprijinind persoanele vulnerabile prin diverse programe sociale.
De la debutul războiului și până astăzi, Crucea Roșie a reușit să ofere ajutor la peste 500 de mii de refugiați ucraineni. Aceștia le-au oferit mese calde, asistență medicală, sprijin financiar, activități de socializare și educative pentru cei mici.
Totodată, Crucea Roșie a încercat să ajute la restabilirea legăturilor dintre familiile despărțite și a oferit transport umanitar peste hotarele țării.
Mişcarea de Cruce Roşie şi Semilună Roşie este formată din Comitetul Internaţional al Crucii Roşii, Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie şi 192 de societăţi naţionale.
Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii este marcată în fiecare an pe data de 8 mai, zi în care se sărbătorește și impactul milioanelor de voluntari care oferă ajutor comunităților lor.
Citește și articolul: Majestatea Sa Margareta, în vizită la punctul de trecere a frontierei din Isaccea