Sursa foto: Facebook/ ISU Călărași

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, a declarat că România este un exemplu în ce privește ajutorul pe care îl oferă cetățenilor ucraineni ce fug din calea războiului. 

Custodele Coroanei a fost în vizită la trecerea frontierei din orașul Isaccea, aceasta lăudând modul în care autoritățile române s-au organizat și românii din toate colțurile țării care au venit să îi ajute pe refugiați.

„Mi se pare foarte bine organizat. Sunt foarte mândră de ce fac românii, că au deschis braţele şi inimile. Este un lucru frumos şi necesar. O să dureze în timp, iar asta e problema”, a precizat Majestatea Sa Margareta, potrivit Agerpres.

Sute de mii de refugiați au intrat în România de la începutul războiului dintre Ucraina și Rusia

De asemenea, custodele Coroanei a mai precizat că efortul pe care România îl face nu va fi trecut cu vederea, afirmând că este „foarte mândră” de poporul pe care îl reprezintă.

Majestatea Sa Margareta a mai spus că în sprijinul refugiaților este împlicat și Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), reprezentat prin Pablo Zapata, cel ce participă activ la eforturile de sprijinire a cetățenilor ucraineni ce părăsesc Ucraina din cauza războiului.

Zapata a declarat că doar lucrând împreună vom putea reuși să-i ajutăm pe cei ce fug din calea războiului.

„Suntem aici pentru a discuta cu autorităţile şi pentru a lucra împreună, să coordonăm eforturile familiei Naţiunilor Unite care deţine capacităţi variate şi specializate şi să le punem la dispoziţia României. Obiectivul nostru comun este să-i sprijinim pe refugiaţi”, a spus Zapata, care a fost  prezent joi la Isaccea.

Totodată, Silviu Ioan Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române, a anunțat că până în acest moment au ajuns 50 de camioane de ajutoare în Ucraina, acestea fiind transmise cu ajutorul asociațiilor membre din toată lumea ale Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

„La sfârşitul săptămânii urmează să ajungă preşedintele Federaţiei internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie cu care vom stabili un mod de lucru mai fluent. El va lua legătura şi cu autorităţile din Ucraina şi poate vom deschide şi alte coridoare”, a spus Lefter.

Reamintim că de miercuri, Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală principele Radu s-au aflat în județul Tulcea, unde au avut mai multe întâlniri cu voluntarii Crucii Roșii Române.  

Ministrul Familiei: “Copiii ucraineni trec printr-o dramă fără margini”

Articolul precedentDosar penal: Un bărbat a aruncat la gunoi patru pui de câine și a târât-o pe mama căţeilor
Articolul următorPrim-balerina Olga Smirnova a părăsit Teatrul Balșoi și Rusia
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.