Sursă foto: Facebook - Gabriela Firea
Sursă foto: Facebook - Gabriela Firea

Sprijin pentru copiii din Ucraina: a fost lansată aplicaţia KidsUkraine, o platformă online pentru gestionarea, în timp real, a situației copiilor ucraineni care intră în România.

Anunţul a fost făcut astăzi, 17 martie, de către ministrul Familiei.

KidsUkraine este o platformă destinată exclusiv gestionării integrate a situației copiilor care intră în România fără un părinte sau tutore legal

De la începutul acestei agresiuni militare neprovocate din Ucraina, am căutat permanent soluții pentru a ajuta orfanii care au ajuns la noi în țară. Iar acolo unde a fost vorba de copii neînsoțiți de părinți, am căutat soluții ca aceștia să ajungă înapoi la familie.

La situația delicată a acestor copii ne-am gândit când am conceput aplicația KidsUkraine, o platformă online destinată exclusiv gestionării integrate a situației copiilor care intră în România fără un părinte sau tutore legal”, a declarat Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și cu sprijinul UNICEF, a dezvoltat această aplicație pentru a oferi autorităților implicate în gestionarea crizei refugiaților informații, în timp real.

Cu ajutorul aplicaţiei, instituțiile statului știu exact numărul locurilor disponibile, din întreaga țară, pentru primirea și cazarea copiilor neînsoțiți care vin din Ucraina

În plus, platforma reunește toate informațiile relevante despre serviciile sociale de care au nevoie acești copii și este accesată de toate Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din țară.

Reprezentanții din fiecare județ introduc date actualizate, iar pe baza acestor informații vor fi generate rapoarte “la zi” asupra numărului de locuri ocupate și al celor disponibile în fiecare județ și la nivelul Municipiului București.

Platforma care ajută copiii din Ucraina este operaţională de o săptămână

Platforma este deja operațională, de o săptămână, și este folosită de specialiștii din Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din întreaga țară și de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

De la începutul crizei umanitare din Ucraina, 528 copii care au intrat neînsoțiți în România, iar 225 dintre ei sunt în continuare în centrele din țara noastră”, a mai explicat Gabriela Firea.

Articolul precedentExpert în securitate militară: “Numărul de refugiați din Ucraina va crește”
Articolul următorAmbasadorul Beijingului în Ucraina: China va ajuta Ucraina din punct de vedere economic
Jurnalist full-time / Pesimist part-time