Sursă foto: Facebook - Gabriela Firea
Sursă foto: Facebook - Gabriela Firea

Conform declaraţiilor făcute la Europa FM de către un expert în securitate militară, numărul refugiaților ucraineni va crește în următoarea perioadă.

Prin urmare, mai multe state vor fi impactate din punct de vedere economic.

Pe termen mediu, în primul rând, anticipăm o sporire a numărului de refugiați, în al doilea rând, probabil, că vom avea efecte economice în țările care primesc în prima linie. Mă refer la Polonia, care deja a început să transmită anumite semnale de saturație în materie de gestionare, la noi și bineînțeles la moldoveni, unde lucrurile chiar ar putea să devină mai sensibile decât în cazul Poloniei”, a declarat Claudiu Degeratu, la Europa FM.

Expert în securitate militară: “Pe termen lung, urmează un efort la nivel european pentru a gestiona numărul mare de refugiați”

Pentru moment, din câte îmi dau seama, nu există o distribuție care să mai reducă din presiunea pe țările de la graniță și probabil că va fi nevoie de un alt tip de abordare pe termen mai lung și în materie de integrare și de protecție socială, dar este clar că trebuie să discutăm pe un termen mai lung, cel puțin 2-3 ani, situația acestor refugiați”, a adăugat Claudiu Degeratu.

Expertul în securitate militară mai spune că pe viitor e de părere că Uniunea Europeană ar trebui să se concentreze pe misiuni umanitare în interiorul Ucrainei, mai arată sursa citată.

Viktor Orban, premierul Ungariei, anticipează un nou val de refugiaţi

Orban a precizat că, săptămâna viitoare, Ungaria va primi un val mai mare de refugiați.

Orban a făcut declarații la punctul de trecere a graniței dintre Ungaria și România, unde a mers miercuri seară. Premierul Ungariei spune că personalul la granița cu România va fi suplimentat săptămâna viitoare pentru a putea gestiona numărul în creștere de refugiați.

Agenția Reuters notează că Viktor Orban nu a explicat de ce se așteaptă ca săptămâna viitoare numărul refugiaților ucraineni în Ungaria să crească, în condițiile în care în ultima săptămână a scăzut considerabil.

Articolul precedentRusia, avertisment dur la adresa țărilor care doresc să livreze armament Ucrainei
Articolul următorMinistrul Familiei: “Copiii ucraineni trec printr-o dramă fără margini”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time