Sursă foto: Facebook/ Jill Biden

Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, va vizita țara noastră vineri, într-o misiune de susținere a familiilor ucrainene ce au fugit din calea războiului.

Aceasta se va întâlni, de asemenea, cu mai mulți reprezentanți ai armatei SUA staționați la noi țară și în Slovacia, dar și cu oficiali guvernamentali de nivel înalt.

Jill Biden va vizita, mai întâi, baza aeriană Mihail Kogălniceanu, după care, sâmbătă, se va deplasa spre București. Prima Doamnă a SUA va avea întâlniri cu reprezentanții Guvernului României, dar și cu lucrători din domeniul ajutorului umanitar.

Prezența lui Jill Biden în România, de importanță majoră

De asemenea, Prima Doamnă a SUA se va întâlni și cu soția lui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, ambele fiind profesoare. După vizita la București, Jill Biden se va deplasa, sâmbătă seară, în Slovacia, unde se va întâlni cu personalul ambasadei Statelor Unite.

Totodată, duminică, aceasta va călători spre Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a vizita refugiații ucraineni. De la debutul războiului, aproape 400 de mii de ucrianeni au fugit în Slovacia.

Călătoria Primei Doamne se va încheia pe 9 mai, prin întâlniri cu membri ai guvernului slovac înainte de a pleca spre Statele Unite. Reamintim că este a doua vizită a Primei Doamne a Americii în țara noastră, după cea din 2014.

La momentul respectiv, contextul militar era asemănător: Rusia anexa ilegal peninsula Crimeea, dând startul unor conflicte armate în Donbass. Jill Biden a venit în România alături de Joe Biden, care la vremea respectivă era vicepreședintele SUA.

Cei doi au trecut prin momente de cumpănă în 2015, când fiul lor a murit de cancer. Jill și Joe s-au căsătorit în 1977, însă înainte, Prima Doamnă a fost măritată cu Bill Stevens, coleg de facultate și fost jucător de fotbal al colegiului la care învăța.

Citește și articolul: Mesajul lui Biden, cu ocazia Sărbătorilor Pascale Ortodoxe: ”Plângem alături de toți cei care au pierdut pe cei dragi”

Articolul precedentUcraina continuă să scrie unul dintre cele mai victorioase capitole din istoria sa. Zelenski: „Soarta statului nostru şi viitorul continentului nu sunt hotărâte doar pe câmpul de luptă”
Articolul următorÎn România, un copil cade victimă traficului de persoane o dată la trei zile
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.