Cum înțelege conducerea din Galați ecologia: taie arbori sănătoși, pentru a planta puieți.
Și nu e tot: se taie arbori autohtoni pentru a fi importați, plantați și plătiți arbori cu ”pedigree”. În luna martie, erau tăiați mai mulți tei și salcâmi, pentru a fi plantați arbori de mătase, care costă 300 de lei bucata.
Ajungem în luna aprilie, când teii rămași netăiați de către PSD Galați arată jalnic, iar mai mulți arborii sunt prinși în beton. Spațiile verzi sunt sugrumate de borduri, iar magnoliile, cândva un punct de atracție în orașul de la Dunăre, se usucă.
Cu toate acestea, Primăria Galați nu poate fi oprită dintr-o campanie de ecologizare înțeleasă prost: se plantează și puieți de tei, platan și plop, dar se taie arbori perfect sănătoși.
Primăria Galați: o primărie beton. La propriu
Deși edilul orașului insistă pe celebra ecologizare, locuitorii au observat că, în ciuda plantării de puieți, arborii din centrul orașului și din zonele importante se usucă.
Un exemplu sunt magnoliile care se usucă, deoarece au fost zidite în alveole de beton. Mai mult, irigarea este absentă, iar sub stratul subţire de pământ pus pentru poze, e un strat de beton turnat până lângă trunchiul arborilor.
Pământul din alveole a fost pus doar ca să ascundă betonul. Cu alte cuvinte, pământul e decor, iar natura e beton. La fel ca primăria.
Pentru a nu mai fi acuzat că betonează în neștire, că taie salcâmii și teii sau că ignoră faptul că arborii de pe Faleza Dunării se usucă, Ionuț Pucheanu a decis să adauge un strop de verde: plantează puieți, în speranța că va putea închide gura gălățenilor.
”Cu toții ne dorim să avem cât mai mulți arbori în oraș și, așa cum am promis, 100 de tei și 100 de platani au fost plantați zilele trecute. Astfel, în campania de primăvară vorbim de peste 1.000 de arbori care au fost plantați în diferite zone ale orașului.
Mai mult, vom continua astfel de acțiuni și pe viitor”, a scris Ionuț Pucheanu pe contul de Facebook.