Ministrul Economiei cere amânarea discuțiilor pe tema Legii 5G

„Având în vedere că proiectul de act normativ a fost avizat de către Guvern să intre pe ordinea de zi a celor două Camere ale Parlamentului, vă informăm că procedura parlamentară de adoptare trebuie amânată”, a spus Claudiu Năsui

Sursa Foto: Facebook

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a vorbit despre evoluția controversatei Legi 5G. Acesta a cerut cerut Parlamentului amânarea dezbaterilor pe această temă, acuzând că nu ar fi fost respectați toți pașii procedurali înainte ca Legea să fie trimisă în Parlament.„Instituţia noastră a primit mesaje de atenţionare atât din partea COM, cât şi din partea operatorilor economici, referitoare la obligativitatea respectării procedurii de notificare a proiectului de Lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementăruu reţelelor 5G”, a scris ministrul, în adresa sa destinată șefei Senatului, Anca Dragu.

Ministrul Economiei subliniază că procedura de notificare prevăzută „de Directiva (UE) 2015/1535 este aplicabilă tuturor proiectelor de acte normative care conţin reglementări tehnice elaborate la nivel naţional în sensul că acestea nu pot fi adoptate decât ulterior parcurgerii respectivei proceduri de notificare

Goțiu „ține cu ursul” și-i „pune în bătaia puștii” pe Florin Cîțu și pe Tanczos Barna

Ministrul Năsui a mai menționat că în perioada 2019-2021, mai multe state membre ar fi notificat proiecte de acte normative care reglementează această problematică. „Având în vedere că proiectul de act normativ a fost avizat de către Guvern să intre pe ordinea de zi a celor două Camere ale Parlamentului, vă informăm că procedura parlamentară de adoptare trebuie amânată, proiectul de act normativ urmând a fi transmis instituţiei noastre în vederea notificării la Comisia Europeană şi statele membre. Adoptarea actului urmează a se relua după parcurgerea perioadeo de status-quo prevăzută de actul comunitar”, a concluzionat ministrul Năsui.

Legea 5G, în viziunea românilor

Dincolo de proceduri respectate sau nu, Legea 5G se bate pentru locul 1 cu vaccinul anti-covid, atunci când vorbim despre fricile românilor. Într-un mod total eronat, 5G-ul a fost asociat în memoria colectivă a celor care verifică rar spre deloc informațiile, ba cu furtul de date, ba cu transmiterea bolilor neurologice, ba cu implantearea de chip-uri… sub piele sau în creier.

Articolul precedentPrimăria Galați, repetentă la capitolul ecologie: se taie tei și salcâmi, pentru plantarea de puieți
Articolul următorIohannis, mulțumit de felul în care s-a derulat campania de vaccinare până acum
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.