Foto: telebuzz.ro
Foto: telebuzz.ro

Este nevoie doar de completarea unui formular de adopție pentru a salva un arbore în Iași, pentru a-i urmări evoluția și pentru a încuraja cât mai multe persoane să aibă grijă de spațiile verzi din oraș.

Municipalitatea ieșeană a demarat un program de eco-educație, intitulat ”Adoptă un arbore în cartierul tău”.

Practic, prin completarea chestionarului, cetăţeanul se angajează să îngrijească arborele adoptat, dar și să raporteze autorităţilor locale orice problemă sesizată în creşterea lui.

Fiecare arbore va primi un nume de la ”părintele adoptiv”, iar copacul va apărea pe harta digitală a Iaşului cu numele dat de acesta, informează Ziarul de Iași.

Pentru un viitor verde, prietenos, dar și legal: Certificatul de adopție

Foto: Ziarul de Iași

În momentul de față, locuitorii din Iași pot opta pentru zona/ cartierul din care vor să adopte un arbore.

De asemenea, în momentul în care formularul este completat, numele persoanei interesate de arbore va intra într-o bază de date a Primăriei și a Servicii Publice SA.

În momentul în care un arbore va fi plantat în zona vizată, persoana va fi întrebată dacă dorește să îl adopte.

Fiecare arbore plantat ajută la combaterea poluării

Pentru că programul de eco-educație trebuie să fie unul atractiv, ”părinții adoptivi” vor primi și un ”certificat de adopție”.

Sperăm ca programul să aibă succes. Deja avem 30 de persoane care s-au înscris în program. Prin acest gest fiecare poate ajuta la protejarea și îmbunătățirea condițiilor naturale de mediu, la reducerea poluării mediului înconjurător și a surselor de poluare. Dacă vom reuși să asociem copiii noștri cu cât mai mulți arbori din oraș, sunt convins că dragostea pentru natură va crește!”, a spus primarul Mihai Chirica.

Situaţia arborilor va putea fi accesată pe harta digitală a Iașului.

Articolul precedentRenate Weber e de acord cu campania de vaccinare, dar atrage atenția asupra încălcării drepturilor și libertăților individuale
Articolul următorGoțiu „ține cu ursul” și-i „pune în bătaia puștii” pe Florin Cîțu și pe Tanczos Barna
Jurnalist full-time / Pesimist part-time