Alina Gorghiu îl critică pe ministrul Năsui

Acesta vrea amânarea dezbaterii Legii 5G, dar se „încurcă” în proceduri

Senatorul Alina Gorghiu l-a criticat pe ministrul Economiei, Claudiu Năsui, după ce acesta a solicitat Parlamentului amânarea dezbaterii Legii 5G. Gorghiu îi atrage atenția că ar trebui să urmărească mai bine procedura, mai ales că respectiva lege trecuse de toate etapele de decizie necesare.

„E bine ca anumiți miniștri să învețe puțină procedură. E greu de înțeles de ce ministerul Economiei trimite scrisori către Parlament, pentru amânarea Legii 5G, transmisă în procedură de urgență de Guvernul din care face parte. Greu de înțeles. Ca procedură, pentru că nu un ministru, ci doar Guvernul, eventual prin Departamentul pentru relația cu Parlamentul, putea să ne comunice solicitarea. Dar mai ales politic și strategic, pentru că știm cu toții cât de important și stringent este acest subiect”, a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, senatorul PNL a subliniat că toate etapele de decizie au fost deja bifate: cea politică, în cadrul Coaliției, cea de securitate, în cadrul CSAT, cea executivă, în cadrul Guvernului.

„Când Guvernul hotărăște ceva, când Coaliția convine asupra unui subiect, un ministru face corespondență peste aceste decizii? Totuși, e o temă care privește securitatea națională. O lege care respectă angajamentele pe care le avem față de SUA și UE. Sunt convinsă că proiectul de lege privitor la 5G își va continua parcursul parlamentar în procedură de urgență, iar dl Năsui va depune toate diligențele să comunice rapid notificări, oricărei structuri internaționale dorește, că acest proces este în derulare”, a mai scris Alina Gorghiu.

Premierul Cîțu, ferm pe poziție

Și premierul Florin Cîțu a fost surpins de decizia ministrului Năsui, dar a fost ferm la adresa acestuia. „Mesajul meu este ferm şi clar – am aprobat un proiect de lege în Guvern şi l-am trimis şi în coaliţie, decizia a fost să treacă acest proiect de lege prin Parlament cât mai rapid. Nu am avut această discuţie cu ministrul Economiei, o să am, nu înţeleg de ce ar încerca să amâne un astfel de proiect foarte important pentru industria tehnologică din România”, a declarat Florin Cîțu, la Constanța, unde s-a aflat la întâlnirea cu reprezentanții HoReCa.

Solicitarea lui Claudiu Năsui are la baza faptul că nu ar fi fost respectați toți pașii procedurali înainte ca această lege să fie trimisă în Parlament.

Ministrul Economiei cere amânarea discuțiilor pe tema Legii 5G

Articolul precedentSă nu uităm de bătrâni. A împlinit 84 de ani: ”Ne-am gândit să luăm un tort și un ursuleț și să trecem pe la ea”
Articolul următorDosar penal pentru braconaj și uz de armă în „cazul Arthur”