Să nu uităm de bătrâni. A împlinit 84 de ani: ”Ne-am gândit să luăm un tort și un ursuleț și să trecem pe la ea”

”În urmă cu mulți ani, a stat cu ea un nepot care avea o colecție de ursuleți. Când a plecat de la ea, l-a rugat mult să îi lase și ei unul amintire. Și nu s-a putut desprinde copilul de niciunul”

Nu este o acțiune care să aibă loc doar cu ocazia Sărbătorilor Pascale și nici nu este o campanie intens mediatizată: oamenii încă fac bine, fără să aștepte ceva în schimb.

Asociația Dragoste Desculță din Vaslui a demonstrat că poate să se mobilizeze într-o singură zi. 70 pungi cu alimente, 50 de cadouri, 50 de saci cu cartofi și multe hăinuțe și-au găsit casă pe dealurile Vasluiului, în cursul zilei de 4 mai.

Produsele provin din donații, iar membrii au grijă de oamenii bolnavi, de bătrâni a căror pensie nu acoperă valoarea medicamentelor, de copii care adorm, de cele mai multe ori, flămânzi și de mulți vasluieni pe care statul român pare să-i fi uitat.

Mai mult, asociația din Negrești, Vaslui construiește case, ecologizează și strânge donații pentru oricine se află în impas.

O masă caldă pentru bătrâni și haine pentru copiii care încep școala

Ce mai facem zilele astea? Ducem alimente la familii în satele de care avem grijă. Vizităm bătrânii cu mâncare caldă și lucruri utile, ducem scutece la bebeluși și jucării la copiii de prin sate”, au scris reprezentanții asociației pe pagina de Facebook.

Foto: Facebook

De asemenea, cei implicați au adăugat că începerea școlii înseamnă și nevoia de haine pentru cei mici.

Își motivează gestul menționând că responsabilitatea înseamnă să nu existe nepăsare.

Indiferent de condițiile meteo, noroi, străzi care nu sunt asfaltate și ore de mers cu mașina, oamenii au reușit să bucure 150 de familii.

Nu este pentru prima dată când oamenii ajută fără a cere nimic în schimb și reușesc să bucure alți oameni, săteni cu condiții matreriale precare, majoritatea uitați de autorități sau de propria familie.

Oamenii își arată recunoștința ajutând la rândul lor, implicându-se, alături de membrii campaniei, la ecologizarea zonelor din județ.

Alături de binele pe care îl fac, în mod constant pentru cei din satele din Vaslui, reprezentanții sunt implicați și în campanii de ecologizare și curățenie.

Oamenii care au fost ajutați, ajută la rândul lor: au participat la o campanie de curățenie și ecologizare

În cursul lunii aprilie, asociația s-a mobilizat, iar oamenii care au primit ajutor au decis să se implice, alături de reprezentanți. Astfel, o parte din comunitatea ajutată de Dragoste Desculță a ieșit, la finalul lunii aprilie, pentru a curața zonele verzi.

Foto: Facebook

Reprezentanții au precizat, pe pagina de Facebook, că acțiunea a reprezentat o încântare pentru toți, iar munca a fost răsplătită: cei care au muncit din greu au beneficiat de un bon de masă.

Învățăm și noi treptat să dăm înapoi din binele pe care îl primim”, au precizat membrii asociației.

A împlinit 84 de ani: ”Ne-am gândit să luăm un tort și un ursuleț și să trecem pe la ea”

În data de 1 mai, membrii asociației Dragoste Desculță au decis să sărbătorească, prin implicare și prezență, ziua de naștere a unei bătrâne care a împlinit 84 de ani.

Foto: Facebook

Pentru că bucuria nu are vârstă, oamenii au ținut să precizeze și povestea din spatele imaginilor: un nepot, o colecție de ursuleți și despărțirea de familie.

Ne pusesem în calendar ziua unei bunicuțe care nu își amintea să își fi serbat vreodată ziua de naștere în 84 de ani de viață. Ne-am gândit să luăm un tort și un ursuleț și să trecem pe la ea.

Tortul că tortul… dar să-i dea lacrimile de la ursulețul ăla? Atât de drag i-a fost...

Ne povestea că, în urmă cu mulți ani, a stat cu ea un nepot care avea o colecție de ursuleți. Când a plecat de la ea, l-a rugat mult să îi lase și ei unul amintire. Și nu s-a putut desprinde copilul de niciunul. Ne spunea azi atât de fericită, că și-a primit ursulețul acela mai târziu, dar mai mare și mai frumos.

Ni s-au întâmplat multe lucruri frumoase zilele astea: jucării, copii, veselie și multă culoare”.

”Cine știe câte astfel de povești rămân nescrise în satele pline de glod și frig, fără fântâni, fără oportunități și locuri de muncă, fără speranță?

Asociația a ajuns în Negrești în iarna anului 2011, împreună cu un grup de voluntari din București. Oamenii ajută constant una dintre cele mai sărace zone ale Uniunii Europene.

Foto: Facebook

Magda Săvuică, liderul asociației, a precizat că fiecare donație contează, și este nevoie în permanență de donații care să schimbe viața oamenilor cu condiții materiale precare.

Cum să dormim liniștiți în patul nostru călduros de acasă? De ce suntem noi binecuvântați cu mâncare și haine și tot ce ne dorim și alții mor de frig, de foame, de lipsă de speranță?

Aceasta a fost motivația pentru care proiectul Dragoste Desculță a pornit an de an și a strâns zeci de mii de euro, jucării, cadouri și mâncare pentru sute de familii din județul Vaslui.

Oricine se poate implica pentru a dona încălțăminte, haine groase de iarnă, bani de lemne, alimente de bază, produse de igienă personală, cărți de povești, jucării, mașini de spălat și alte lucruri utile pentru bătrâni singuri și familii nevoiașe.

Să zâmbeşti unui om care este supărat; să vizitezi, chiar şi pentru puţin timp, pe cineva care este singur. Să oferi adăpost sub umbrela ta cuiva aflat în ploaie. Să citeşti ceva unui orb. Aceste acţiuni şi multe altele pot părea mărunte, dar astfel noi putem să dăm iubirii noastre pentru Dumnezeu o formă concretă”, mai spune Magda Savuică.

Banca Comerciala Română

IBAN ROL: RO30RNCB0262161578590001

IBAN EURO: RO03RNCB0262161578590002

SWIFT: RNCB RO BU

CUI: 40162940

Paypal: paypal.me/loveisaction

Articolul precedentS-a „milogit” degeaba! Cererea lui Alexe, de a fi scos de sub control judiciar, respinsă de magistrați
Articolul următorAlina Gorghiu îl critică pe ministrul Năsui
Jurnalist full-time / Pesimist part-time