Sursa foto: Facebook/ Paul Anghel

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, a anunțat pe o rețea de socializare că în această perioadă, românii trebuie să țină cont de mai multe recomandări cu privire la achiziționarea produselor de post.

Acesta a precizat că produsele trebuie cumpărate doar din locuri amenajate și autorizate, pentru a evita astfel ca acestea să fie neconforme sau nesigure, afectând astfel sănătatea.

De asemenea, Anghel a mai spus că e nevoie de păstrarea bonului pentru proba în cazul care consumatorul vrea să reclame calitatea sau siguranța produsului achiziționat.

Postul Paștelui și produsele de post. Care sunt capcanele în care cad românii în această perioadă

Totodată, directorul ANPC a afirmat că produsele de post sunt doar cele constituite din ingrediente vegetale, recomandând astfel consumatorilor să citească cu atenție etichetele produselor pentru a nu fi induși în eroare.

Acesta a dat asigurări că vor exista controale în toată această perioadă, pentru a preîntâmpina orice fel de neregulă din domeniul protecției consumatorilor.

„Pentru ca produsele pe care le cumpăraţi în perioada postului, premergătoare sărbătorilor pascale, să nu prezinte un pericol pentru sănătatea dumneavoastră, vă recomand, în primul rând, ca înainte de cumpărare, să acordaţi o atenţie deosebită listei ingredientelor”, a scris Paul Anghel pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, directorul ANPC a mai spus că trebuie evitate cumpărarea de produse cu durabilitate minimală sau data limită depășită și a atras atenția asupra pericolului de achiziționare a produselor cu etichete ce conțin mențiuni care pot induce în eroare.

În ultimii ani, în perioada Sărbătorilor Pascale, comisarii ANPC au descoperit că în unele produse precum cozonac cu rahat, cacao și stafite, se regăseau ouă, în contradicție cu ce era menționat pe etichetă.

De asemenea, aceștia au mai descoperit numeroase nereguli la zeci de comercianți ce susțin că vând produse de post în această perioadă.

„(…) Produsul alimentar vegetal UHT, care conform listei de ingrediente declarată pe ambalaj conţinea proteine din lapte, în neconcordanţă cu denumirea de produs; Produse de cofetărie preambalate, cu menţiunea „de post”, deşi în lista ingredientelor de pe eticheta era înscris „frişcă””, a mai arătat Paul Anghel.

Citește și: Director ANPC, recomandare pentru români: Cumpăraţi pește şi produse din peşte doar din locuri autorizate. Verificaţi data limită de consum

Articolul precedentRAJA îi învață pe cei mici cum să protejeze mediul înconjurător: Povestea Apei
Articolul următorAproape toată populaţia lumii (99%) respiră aer poluat şi nesănătos
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.