Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Poluarea afectează aproape toată populația din lume, iar decesele cauzate de aerul poluat rămân în creștere.

Poluarea aerului nu ține cont de mediul în care trăim și are efecte dezastruoase asupra sănătății.

Nu pentru prima dată, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) face apel la reducerea utilizării combustibililor fosili, informează agenţiile AFP şi DPA.

Populația lumii a supraviețuit pandemiei de coronavirus, dar rămâne inconștientă în fața problemelor de mediu

După supravieţuirea unei pandemii, este inacceptabil să se înregistreze în continuare şapte milioane de decese care pot fi prevenite şi pierderea evitabilă a nenumăraţi ani de sănătate bună ca urmare a poluării aerului”, a declarat doctor Maria Neira, director al Departamentului pentru mediu, schimbări climatice şi sănătate al OMS.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: ”Prea multe investiţii sunt, în continuare, consacrate unui mediu poluat, mai degrabă decât în aer curat şi sănătos”

Conform OMS, este nevoie de reducerea utilizării combustibililor fosili şi a adoptării altor măsuri concrete pentru reducerea nivelurilor de poluare a aerului.

În cele 117 ţări care monitorizează calitatea aerului, OMS a constatat o calitatea a aerului în 17% dintre oraşele ţărilor cu venituri mari sub liniile directoare ale OMS privind calitatea aerului în ceea ce priveşte PM2,5 sau PM10, arată Radio Eco Natura.

La polul opus, dacă analizăm situația țărilor cu venituri mici şi medii, calitatea aerului în mai puţin de 1% din oraşe este conformă cu pragurile recomandate de OMS.

Articolul precedentProtecția Consumatorilor, avertisment pentru românii care cumpără produse de post
Articolul următorGeorge Simion, între „patriot de carton” și susținător al lui Putin
Jurnalist full-time / Pesimist part-time