Sursa foto: Ziua de Constanta

Președintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, că doar împreună cu aliații NATO se va putea asigura securitatea euro-atlantică și pacea ce este amenințată de Rusia.

Șeful statului s-a adresat în română, engleză, franceză, germană şi italiană soldaților Alianței Nord-Atlantice aflați în Constanța. Iohannis a precizat că acțiunile Rusiei au afectat securitatea globală, dar comunitatea internațională a „răspuns unitar și rapid.”

  „Au fost luate măsuri substanţiale, pe de o parte, pentru ajutorarea Ucrainei greu încercate de această agresiune extrem de brutală în care şi-au pierdut viaţa şi au fost răniţi şi foarte mulţi civili. Pe de altă parte, au fost implementate o serie de pachete de sancţiuni foarte dure şi extinse la adresa Rusiei şi a Belarusului”, a spus Iohannis.

„România beneficiază de garanţii de securitate şi de protecţie ca niciodată în istoria sa”

Totodată, șeful statului a menționat că țara noastră s-a mobilizat exemplar pentru a oferi sprijin celor care fug din calea războiului. Acesta a reamintit faptul că la nivelul Alianței Nord-Atlantice s-au accelerat măsurile de pregătire a forțelor aliate și se lucrează pentru consolidarea posturii NATO în est.

„Ţara noastră va continua demersurile pentru consolidarea semnificativă a posturii de descurajare şi apărare pe flancul estic, n special la Marea Negară”, a mai spus Iohannis.

De asemenea, președintele a precizat că prin prezența militarilor pe teritoriul țării noastre, românii sunt mult mai în siguranță, indiferent de evoluțiile din perioada următoare.

„România beneficiază de garanţii de securitate şi de protecţie ca niciodată în istoria sa. Alături de colegii voştri, militarii români, sunteţi scutul de apărare a valorilor euro-atlantice care ne unesc şi ne inspiră: democraţia, respectarea drepturilor omului şi statul de drept. Împreună, uniţi, vom apăra aceste principii şi valori”, le-a spus Klaus Iohannis militarilor.

În încheierea mesajului său, șeful statului a vorbit și tragediile aviatice din 2 martie, unde opt militari au murit, transmițând încă o dată condoleanțe familiilor.

Ministrul francez al Forţelor Armate, Florence Parly, premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Apărării Vasile Dîncu au fost prezenți la baza militară Mihail Kogălniceanu.

Toți refugiații sunt egali, dar unii sunt mai egali decât alții. Bogații trec granița escortați de poliție

Articolul precedentVicepremierul britanic: “Conflictul din Ucraina ar putea dura chiar ani de zile”
Articolul următorGrădiniţele din Galaţi, solidare cu Ucraina: “Îmi aşteptam fata de la grădiniță. Până și copiii îşi doresc pace”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.