Foto: Facebook - Daniel Zinica
Foto: Facebook - Daniel Zinica

Este a 11-a zi de război în Ucraina, iar judeţul Galaţi continuă să primească mii de refugiaţi din Ucraina.

Într-un anunţ publicat pe pagina de Facebook, Daniel Zinica, consilier USR, a precizat că, în Galaţi, vin din ce în ce mai mullte mame cu copii, numărul refugiaţilor ajungând la aproximativ 4.000 de persoane, doar în ultimele 24 de ore.

De asemenea, consilierul face apel către gălăţeni să acorde sprijin refugiaţilor. Cele mai multe mame provin din medii defavorizate şi au venituri scăzute.

“În Galaţi, ajung foarte multe mame cu copii. Sunt oameni cu venituri medii sau scăzute. Avem nevoie de ajutor”

Obosit, dar împlinit. Chiar dacă nu am mai scris, am continuat alături de mulți gălățeni și români din toată țara să ajutăm refugiații din Ucraina.

Din păcate, situația a devenit complexă, deoarece au venit din ce în ce mai multe persoane, mai ales mame și copii. Doar în Galați au intrat peste 4.000 de persoane, în ultimele 24 de ore.

Dacă acum o săptămână intrau în țară oameni cu o stare financiară foarte bună, trend-ul s-a schimbat. Au început să vină oameni ca noi toți, cu venituri medii sau scăzute.

Este nevoie de ajutorul fiecăruia în acest moment, fie prin donații, fie prin sprijin acordat refugiaților în a-și găsi o cazare”, a declarat Daniel Zinica, într-o postare publicată astăzi, 6 martie, pe contul de Facebook.

Foto: Facebook – Daniel Zinica

Indiferent de vârstă, copiii înţeleg ce se întâmplă în Ucraina şi vor pace

În timp ce îmi așteptăm fata de la grădiniță, mi-a atras atenția că până și copiii au înțeles care e situația și își doresc PACE!”, se mai arată în anunţul publicat pe contul de socializare.

Din donațiile primite, consilierul a cumpărat alimente, pături, pelerine de ploaie sau produse de igienă. Aceasta au ajuns, încă din luna februarie, la Vama Isaccea, acolo unde mulți ucraineni aşteptau să intre în România.

Foto: Facebook – Daniel Zinica

Mai mult, multe produse au fost încărcate în tiruri sau autobuze. Acestea au fost trimise pe malul ucrainean, pentru a fi împărțite refugiaților.

Am cumpărat şi cărți de colorat și creioane colorate, ce au fost duse pentru copiii cazați la M11 de la ANL-urile din 17 + achiziție apă pentru centrul de tranzit de la Biserica Creștină Emanuel”, a mai precizat consilierul din Galaţi.

Articolul precedentIohannis: „Numai împreună putem asigura securitatea euro-atlantică şi pacea cetăţenilor noştri”
Articolul următorPreşedintele Ucrainei: “Voi vreți să fim uciși încet”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time